EO

Reminder: eind deze maand is de Hannover Messe

17 mei 2022 om 08:44 uur

Na een digitale editie en een verschuiving van april naar mei, is Hannover over enkele weken weer het internationale trefpunt voor de industriesector. Pakweg 40 Nederlandse start-ups pitchen hun innovaties op groot startup-paviljoen opgezet en een twintigtal vaderlandse bedrijven kiest voor een zelfstandige deelname.


In januari kondigde Hannover Messe-organisator Deutsche Messe AG na overleg met de exposantenadviesraad aan dat de beurs dit jaar niet in april, maar van 30 mei - 2 juni plaatsvindt. Dit om meer planningszekerheid te bieden aan de deelnemende bedrijven, omdat de COVID-situatie in januari nog minder goed te voorspellen was. "Voor ons als organisatie een bericht waar we reeds twee jaar naar uitzagen", vertelt Victor Koppelaar van Global Fairs Nederland. "Maar in slechts zeven weken een complete beurs voorbereiden, dat zou een grote druk leggen op de deelnemers, was de verwachting."

 

Liever fysiek

Dus werd de Hannover Messe naar eind mei verplaatst, om ruimte te bieden aan verdere versoepelingen en voorbereiding. "En hoewel de Hannover Messe dit jaar, door enige terughoudendheid en reisbeperkingen voor een aantal Aziatische landen, niet zo groot is als de edities van bijvoorbeeld 2018 of 2019, zijn we trots dat bijna 2.500 bedrijven eind deze maand weer een stand opbouwen."


Meer dan 98 procent van de deelnemers kiest ervoor om weer fysiek plaats te nemen in de beurshallen. Een klein aantal bedrijven, het zijn er zo'n veertig, kiest voor een digital-only deelname, en is tijdens de beurs online bereikbaar voor bezoekers via chats, video-calls en e-mail. Het zijn voornamelijk Koreaanse, Japanse en Chinese exposanten. Er worden dit jaar dus ook minder bezoekers uit deze landen in Hannover verwacht.

 

Nederland goed vertegenwoordigd

Nederland wordt gezien als belangrijke en betrouwbare handelspartner, en is daarom uitstekend vertegenwoordigd op de Hannover Messe. Onder de vlag van brancheorganisaties FME en de Koninklijke Metaalunie staat in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een tweetal Holland High Tech-paviljoens op de beurs, gericht op de thema's Smart Sustainable Future en Smart Industrial Supply. Daarnaast is door het Haagse psps business abroad in samenwerking met Enterprise Solutions een omvangrijk startup-paviljoen opgezet, waarbij zo'n veertig Nederlandse start-ups hun innovaties op internationaal terrein zullen pitchen. Buiten de georganiseerde paviljoens, kiest ook een twintigtal bedrijven voor een zelfstandige deelname.

 

Download je ticket

Bezoek van 30 mei tot en met 2 juni 2022 de Hannover Messe - fysiek of digitaal. Via deze link
kun je een gratis entreeticket downloaden. De persoonlijke promotiecode rsP3V is als het goed is al ingevuld. Ga voor meer informatie over de Hannover Messe naar: www.hannovermesse.de. Hier vind je alle documenten waarmee je jouw beursbezoek optimaal kunt voorbereiden. Hier vind je bijvoorbeeld een overzicht van alle exposanten en hun producten, een overzicht van congressen en side-events en informatie over reis en verblijf.

 

Gerelateerd nieuws

Reactie FME op ING My Smart Industry rapport

Reactie FME op ING-rapport My Smart Industry

FME herkent de uitdagingen die het ING-My Smart Industry-rapport beschrijft: krapte op de arbeidsmarkt en druk op de productiviteitsgroei. Voor beide uitdagingen is het belangrijk dat de technologische maakindustrie het…

 FME organiseert Smart Industrie missie naar de Oosterburen

FME organiseert Smart Industrie missie naar de Oosterburen

FME organiseert een handelsmissie voor bedrijven die actief zijn op het gebied van Smart Industry of waterstof en de samenwerking willen aangaan of versterken met Duitse koplopers in dat veld. De economische missie naar…

Topspelers luchtvaartsector en TU Delft werken aan snellere transitie naar duurzame luchtvaart

Topspelers luchtvaartsector en TU Delft werken aan snelle transitie naar duurzame luchtvaart

KLM, Schiphol, Airbus, NLR en TU Delft gaan intensief samenwerken aan de technologische ontwikkeling die nodig is om in 2050 klimaatneutraal te kunnen vliegen. Ze noemen hun initiatief Flying Vision.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

21 september 2022

Design to Manufacturing (voorheen Prototyping MNE)

Netwerkbeurs en competentieplatform voor wie betrokken is in slimme maak- en ontwerprocessen.

27 september 2022, Utrecht

WoTS

World of Technology & Science bedient bezoekers uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap.

Meer agendapunten »