EO

Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive genomineerd voor Hermes Award

12 mei 2022 om 11:07 uur

De nominaties voor de Hermes Award zijn bekend: Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive maken kans op de jaarlijkse technologie-innovatieprijs van de Hannover Messe.


De prijs beloont bedrijven met een product of oplossing met een hoge mate van technologische innovatie. Alleen industrieel beproefde oplossingen komen in aanmerking. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de openingsceremonie van Hannover Messe op 29 mei.

Over de genomineerden:

 

Bosch Rexroth

Het genomineerde crtlX Core-project van Bosch Rexroth in Lohr am Main is een flexibel, compact, modulair en app-gebaseerd besturingsplatform. Het is gebaseerd op het Linux real-time besturingssysteem en is vrij configureerbaar. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om processen te automatiseren, aangezien het gebruik van standaarden en consistente web-based engineering in-house software-installaties overbodig maakt. De toetredingsdrempel tot PLC-programmering wordt zo verminderd. Verdere voordelen vloeien voort uit de integratie van apps van derden en de mogelijkheid om kunstmatige intelligentie te integreren.

 

Harting

De Han-Modular Domino Module industriële connector van Harting in Espelkamp is een doorontwikkeling van de bestaande standaard, bestaande uit twee modules die via een tandsysteem flexibel kunnen worden geassembleerd. Het connectorsysteem verzendt stroom, signalen, data of perslucht. Dit betekent dat elektra en pneumatiek in één module kunnen worden overgebracht, wat betekent dat de benodigde stekkerverbindingen, inbouwruimte en gewicht aanzienlijk worden verminderd. Verdere besparingen zijn het gevolg van kortere installatietijden.

 

Sumitomo

De Tuaka van Sumitomo Cyclo Drive Duitsland in Markt Indersdorf is een volledig geïntegreerde aandrijving voor robottoepassingen en automatiseringstechnologie. Nieuw zijn de transmissie, de motor en de besturing met veiligheidsfuncties. Door de sensoren en het thermomanagement is het product geschikt voor nauwkeurige, gevoelige toepassingen in servicerobotica en voor interactie met mensen. Het modulaire concept en de bouwsteensystemen maken een toepassingsspecifieke configuratie van de benodigde hardware mogelijk.

 

Gerelateerd nieuws

De muziek in wiskundige periodeverdubbeling (soundbite)

De muziek in wiskundige periodeverdubbeling (soundbite)

Toen Aditya Ganesh, amateur musicus en masterstudent Computerwetenschappen aan de RUG, een college bijwoonde over complex gedrag dat ontstaat uit een eenvoudige formule zag hij de kiem van een nieuw muziekstuk. Het…

Nederlandse ‘European Digital Innovation Hubs’ een feit

Nederlandse ‘European Digital Innovation Hubs’ een feit

De Nederlandse European Digital Innovation Hubs zijn een feit. Op het Smart Industry Jaarevent tekent minister van Economische Zaken Micky Adriaansens vandaag een samenwerkingsovereenkomst met vijf ‘hubs’. Met de…

ING: industrie kan productiviteit ondanks personeelstekorten opvoeren door digitalisering

ING: industrie kan productiviteit ondanks personeelstekorten opvoeren door digitalisering

Structurele personeelstekorten stellen de technologische industrie voor grote uitdagingen, stelt ING: alles moet wijken om de toch al hoge productiviteit verder op te voeren. Het optimaal inzetten van digitale…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

21 september 2022

Design to Manufacturing (voorheen Prototyping MNE)

Netwerkbeurs en competentieplatform voor wie betrokken is in slimme maak- en ontwerprocessen.

27 september 2022, Utrecht

WoTS

World of Technology & Science bedient bezoekers uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap.

Meer agendapunten »