EO

Machinefabriek Geurtsen bouwt gerobotiseerde productielijn circulaire matrassen Auping

26 april 2022 om 09:32 uur

Joost Bosman, algemeen directeur van Koninklijke Auping (l) en Patrick Geurtsen, directeur van Machinefabriek Geurtsen, teken het contract voor de gerobotiseerde matrassenproductielijn.

Koninklijke Auping heeft een contract afgesloten met Machinefabriek Geurtsen voor de levering van een volledig gerobotiseerde productielijn voor nieuwe matrassen. Auping bevindt zich middenin de transitie naar een compleet nieuw en volledig circulair matrassenassortiment met een ongeëvenaard ligcomfort. Medio 2023 zal de lijn operationeel zijn in de Auping-fabriek in Deventer.


Bij een nieuw matras hoort ook een nieuwe, duurzame en innovatieve productielijn. In Machinefabriek Geurtsen heeft Auping na een uitvoerig selectieproces de professionele ontwikkelingspartner gevonden waarnaar werd gezocht voor de gerobotiseerde productielijn voor de productie van circulaire matrassen. Machinefabriek Geurtsen heeft zich in dit proces laten zien als een innovatieve, vanuit de klantwens opererende partij, die zich meedenkend en tegelijkertijd kritisch opstelt.


Jan-Joost Bosman, algemeen directeur Koninklijke Auping: "Voor ons is de ontwikkeling en productie van deze matrassenlijn een grote stap in de circulaire transitie van Auping. Geweldig dat we die samen met een machinebouwer uit Deventer kunnen zetten. Zo krijgt de lokale economie een impuls en bovendien is het erg praktisch en duurzaam om partners zo dichtbij te hebben."


Patrick Geurtsen, directeur Machinefabriek Geurtsen: "Wij zijn bijzonder blij dat we als Deventer bedrijf deze productielijn mogen realiseren en op deze manier ons steentje bijdragen aan de ambitieuze circulaire ambities van Koninklijke Auping."

 

Automatisering productie matrassen

Momenteel komt er bij de productie van matrassen nog veel handwerk kijken. De nieuwe productielijn maakt het mogelijk om de grofweg tweeduizend verschillende matrasuitvoeringen die de Auping-fabriek kan maken, stuksgewijs volledig geautomatiseerd te produceren. De nieuwe productielijn past goed in de productiefilosofie van Auping, waarbij alles op order wordt geproduceerd.

 

Robotize

Machinefabriek Geurtsen werkt voor de besturing van de productielijn nauw samen met de firma Hollander Techniek, een technisch dienstverlener uit Apeldoorn. Beide bedrijven hebben al meerdere grote automatiseringsprojecten samen gerealiseerd. Speciaal voor robotiseringsprojecten werken beide samen in de joint-venture Robotize. Machinefabriek Geurtsen brengt hierbij mechanische knowhow in en Hollander Techniek richt zich op het elektrotechnische automatiseringsaspect en de ontwikkeling van de robotbesturingen voor de turn-key installaties van Robotize.


Eerder dit jaar berichtte AB bijvoorbeeld over de robot- en palletiseeroplossing die Robotize voor en met Oukro in Apeldoorn heeft ontwikkeld. Op engineersonline is meer terug te vinden over de robotisering van het inpakken en palletiseren van koeken voor de diervoedermarkt bij diervoederproducent Arie Blok. Ook bij Rc Panels in Lemelerveld heeft Robotize een robotoplossing geleverd. Dit keer voor het plaatsen van steenstrips om isolerende gevelpanelen een traditioneel gemetseld uiterlijk te geven.

 

Gerelateerd nieuws

3D-printmethode produceert in één stap werkende robots

3D-printmethode produceert in één stap werkende robots (video)

Een team van UCLA (VS) kan alle mechanische en elektronische systemen die nodig zijn om een ​​robot te bedienen in één keer vervaardigen door een nieuw type 3D-printproces voor gemanipuleerde actieve (meta…

Robot vervangt aardbeienplukker

Robot vervangt aardbeienplukker

Aardbeienplukrobot Berry is een van de 31 wereldprimeurs die vorige week werden gepresenteerd tijdens GreenTech, de internationale vakbeurs voor de tuinbouwsector in RAI Amsterdam. Hij won meteen een GreenTech Award.

Tech United herovert Europese titel robotvoetbal in Portugal

Tech United herovert Europese titel robotvoetbal in Portugal

De Europese titel robotvoetbal is terug in Eindhoven. Na de verloren EK-finale in 2019 – de laatste keer dat het toernooi kon doorgaan voordat de coronapandemie toesloeg – won studententeam Tech United nu met 13-1 in…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

21 september 2022

Design to Manufacturing (voorheen Prototyping MNE)

Netwerkbeurs en competentieplatform voor wie betrokken is in slimme maak- en ontwerprocessen.

27 september 2022, Utrecht

WoTS

World of Technology & Science bedient bezoekers uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap.

Meer agendapunten »