EO

1 april of echt? Van Doren Engineers geeft baby's met technisch talent baangarantie

30 maart 2022 om 10:16 uur

Met techniek kun je niet vroeg genoeg beginnen, is het motto van Van Doren Engineers. Daarom gaat de Boekelse specialist in elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT iets nieuws doen. In samenwerking met Speelleercentrum De Wijde Wereld in Uden introduceert het bedrijf de Kids Club: een opleiding voor kinderen van nul tot vier jaar. Meest opvallend: de echte talentjes krijgen baangarantie binnen het bedrijf.


Dat het voor technische werkgevers momenteel een flinke kluif is om aan goede mensen te komen, mag als algemeen bekend worden beschouwd. "Het tekort aan technisch personeel was nog niet eerder zo groot als nu. Dat zorgt voor flinke uitdagingen. Met de oprichting van de Kids Club spelen we in op het verwachte personeelstekort in de toekomst. We hebben intensief nagedacht over manieren om zo aantrekkelijk mogelijk te worden voor de medewerkers van morgen. Met de Kids Club denken we de oplossing hiervoor te hebben gevonden", zegt Roger Heugen, directeur van Van Doren Engineers.

 

Succesvolle pilot

De Kids Club is gericht op kinderen van nul tot vier jaar met technische aspiraties. Heugen: "Dat lijkt wellicht jong, maar met techniek kun je niet vroeg genoeg beginnen. Je ziet dat kinderen al op jonge leeftijd grijpen naar schroevendraaiers en hamers. De wil om met techniek te werken is dus al op zeer jonge leeftijd sterk aanwezig. Dat laat de huidige pilot met de kinderen van onze collega's ook zien. Die pilot draait van januari tot juni en de reacties zijn erg positief."

 

Baangarantie

Op de opleiding, die wordt gegeven bij Speelleercentrum De Wijde Wereld in Uden, komen baby's, peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met techniek. Drie keer per week is er in groepsverband een motoriekles, deze worden verzorgd door medewerkers van Van Doren. Deelnemers krijgen verder de beschikking over een unieke Kids Club-loopwagen. "De echte talentjes bieden we ook nog baangarantie binnen ons bedrijf", zegt Heugen.

 

Aanmelding

De Kids Club is gericht op kinderen in een straal van tien kilometer om het Brabantse Boekel. Er is plaats voor acht kinderen, maar bij succes zijn in de toekomst meer klassen niet uitgesloten. De opleiding start op maandag 29 augustus, dus direct na de zomervakantie. Aanmelden kan door te mailen naar werken@vandoren.nl.

 

Gerelateerd nieuws

30 miljoen euro voor demonstratieprojecten groene waterstof

30 miljoen euro voor demonstratieprojecten groene waterstof

Vanaf 21 juni is de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) open met een nieuw thema: Waterstof en Groene Chemie. Hiervoor is €30 miljoen beschikbaar. De regeling is open tot 10 januari 2023. Wie het…

ING: industrie kan productiviteit ondanks personeelstekorten opvoeren door digitalisering

ING: industrie kan productiviteit ondanks personeelstekorten opvoeren door digitalisering

Structurele personeelstekorten stellen de technologische industrie voor grote uitdagingen, stelt ING: alles moet wijken om de toch al hoge productiviteit verder op te voeren. Het optimaal inzetten van digitale…

Definitief groen licht voor Twentse master Robotics

Definitief groen licht voor Twentse master Robotics

De Universiteit Twente heeft definitief groen licht gekregen om vanaf collegejaar 2022-2023 de nieuwe masteropleiding Robotics toe te voegen aan haar onderwijsaanbod. Er vond recent een visitatie plaats door de NVAO, het…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

21 september 2022

Design to Manufacturing (voorheen Prototyping MNE)

Netwerkbeurs en competentieplatform voor wie betrokken is in slimme maak- en ontwerprocessen.

27 september 2022, Utrecht

WoTS

World of Technology & Science bedient bezoekers uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap.

Meer agendapunten »