James Dyson Award zoekt inzendingen

De James Dyson Award zoekt weer naar slimme mensen met verassende ideeën. Ben je student of net afgestudeerd? Heb je een uitvinding bedacht? Die een oplossing biedt? Dan wil de jury daar graag over horen. Inschrijven kan tot 6 juli.

De James Dyson Award is een internationale designprijs om de volgende generatie ontwerpers aan te moedigen. De wedstrijd is open voor alle (alumni) ontwerptechnische studenten, geleid door de James Dyson Foundation, James Dyson’s liefdadigheidsinstelling met als missie om jonge studenten enthousiast te maken over design engineering.

De juryleden – en vooral James Dyson – voelen zich aangetrokken tot ontwerpen die slimme maar eenvoudige engineeringprincipes hanteren en duidelijke problemen aanpakken. Dit jaar zal men ook kijken naar inzendingen die een duurzaamheidsprobleem aanpakken, of die duurzaam zijn ontworpen, verkregen of geproduceerd.

Meer informatie en meedoen

PS. Vorig jaar won de Nederlander Jerry de Vos met zijn Plastic Scanner. Bekijk hieronder zijn project-update van februari ’22: