EO

Korea ontwikkelt 's werelds eerste vervormingsvrije rekbare display

16 maart 2022 om 17:41 uur

Wanneer de meta-display in de lengte wordt uitgerekt, wordt hij in dezelfde verhouding ook in de breedte uitgerekt, zodat het weergegeven beeld zonder vervorming wordt vergroot. Foto: Het Koreaanse Instituut voor Machinerie en Materialen (KIMM)

In Korea is een display ontwikkeld dat je tot 25% kan oprekken zonder dat het beeld vervormt. Het 3-inch grote display rekt automatisch verhoudingsgewijs correct in alle richtingen, niet alleen die waarin de trekkracht plaatsvindt.


Onderzoeker Bongkyun Jang en zijn onderzoeksgroep aan het Korea Institute of Machinery and Materials (KIMM) ontwikkelden het display en publiceerden hun onderzoeksresultaten in Advanced Functional Materials.

 

De meeste rekbare materialen in de natuur, zoals rubber, vertonen krimp in de breedte wanneer ze in de lengte worden uitgerekt, wat resulteert in beeldvervorming. Dat geldt ook voor op rubber gebaseerde rekbare displays.

 

Het onderzoeksteam paste echter mechanische metamaterialen met een negatieve Poisson-verhouding toe op een printplaat. De Poisson-verhouding verwijst naar de verhouding waarmee de breedte van materiaal krimpt wanneer het in de lengte wordt uitgerekt. Wanneer een mechanisch metamateriaal met een Poisson-verhouding van -1 in de lengte wordt uitgerekt, toont het het effect van uitrekken bij dezelfde verhouding in de breedte. Een weergave die dergelijke materialen gebruikt, wordt dus gekenmerkt door afbeeldingen die niet vervormd zijn.

 

Bij de ontwikkeling van deze productietechnologie heeft het team mechanische ontwerpen van metamateriaal en productietechnologie toegepast op 's werelds toonaangevende technologie voor micro-led-roloverdracht met groot oppervlak.

 

Het onderzoeksteam is van plan om vervolgonderzoek te doen naar micro-led-displays voor ultrarealistische metaverses. Bovendien heeft het team, om te reageren op de groeiende mini-led- en grafeenindustrieën, het spin-offbedrijf YTS Micro-Tech en MCK-Tech opgericht om het praktische gebruik van deze nieuwe technologieën te promoten.

 

Gerelateerd nieuws

7 miljoen euro om levensechte 3D-ervaringen naar de metaverse te brengen

7 miljoen euro om levensechte 3D-ervaringen naar de metaverse te brengen

Swave Photonics, een spin-off van imec en VUB, heeft een eerste kapitaalronde van 7 miljoen euro afgerond. De investering zal worden gebruikt om immersieve 3D HXR-technologie op de markt te brengen.

3D-printmethode produceert in één stap werkende robots

3D-printmethode produceert in één stap werkende robots (video)

Een team van UCLA (VS) kan alle mechanische en elektronische systemen die nodig zijn om een ​​robot te bedienen in één keer vervaardigen door een nieuw type 3D-printproces voor gemanipuleerde actieve (meta…

Voorkomen dat ze je bespioneren

Hoe je voorkomt dat ze je bespioneren

Computerwetenschappers van Columbia Engineering hebben een algoritme gebouwd dat ervoor zorgt dat een malafide microfoon je woorden 80% van de tijd niet correct kan horen. Tenminste, in het Engels (tot nu toe).

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

21 september 2022

Design to Manufacturing (voorheen Prototyping MNE)

Netwerkbeurs en competentieplatform voor wie betrokken is in slimme maak- en ontwerprocessen.

27 september 2022, Utrecht

WoTS

World of Technology & Science bedient bezoekers uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap.

Meer agendapunten »