Technology Base en NLR zetten in op Twente Airport voor innovatieve en duurzame luchtvaart

Bedrijvencampus Technology Base en lucht- en ruimtevaartorganisatie Koninklijke NLR gaan de mogelijkheden op Twente Airport als test- en innovatieluchthaven verder uitwerken. Dat houdt onder andere in dat NLR zich ook op Twente Airport zal vestigen.

De luchtvaart moet zich opnieuw uitvinden om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit vergt innovaties in alle aspecten van de luchtvaart en vraagt om omvangrijke experimenteer- en testprogramma’s die naar alle waarschijnlijkheid niet op reguliere drukke luchthavens uitgevoerd kunnen worden. Deze ruimte kan Twente Airport wel bieden door het ontbreken van lijnvluchten. Ook de ruime ligging van de luchthaven en de beschikbare infrastructuur zijn aantrekkelijk.

NLR voert testprogramma’s uit voor verscheidene opdrachtgevers. Business Manager Roland Slager: "De goed onderhouden en lange start- en landingsbaan, de grote open ruimte, de huidige bestaande infrastructuur, het luchtruim en vooral de strategische ligging maakt Twente Airport uniek in Nederland. Het testen, valideren en certificeren van bijvoorbeeld nieuwe mobiliteitsvormen zoals Urban Air Mobility, verbeterde aerodynamische vormen, innovatieve materialen, alternatieve voortstuwingen maar ook nieuwe grondinfrastructuren en vliegprocedures kunnen goed op de luchthaven plaatsvinden. De combinatie van zo’n unieke luchthaven en de aanwezige bedrijven op het hightech bedrijventerrein en de daarbij behorende bedrijven in Oost Nederland biedt perspectief voor NLR in de toekomst."