EO

Hyundai gebruikt kwantumcomputers om batterijen te verbeteren

20 januari 2022 om 09:07 uur

Terwijl kwantum voor veel mensen nog iets lijkt uit de toekomst, gaat Hyundai gaat kwantumcomputers al inzetten om de prestaties en toepassingen van hun lithiumbatterijen te verbeteren. Daartoe gaat het samenwerken met IonQ dat wereldwijd een leidende rol vertolkt op het gebied van quantum computing.


De kwantumcomputers van IonQ behoren volgens Hyundai tot de krachtigste, snelste en meest accurate ter wereld en kunnen scheikundige problemen oplossen die de huidige computers niet aankunnen.

 

"Om li-ion batterijen verder te kunnen verbeteren, moeten de chemische bindingen van lithium en hun chemische reacties verder worden onderzocht", zegt TaeWon Lim, Executive Vice President en Head of Materials Research & Engineering Center bij Hyundai Motor Group. "Dat kan alleen met behulp van kwantumcomputers die revolutionair veel sneller zijn dan elke andere denkbare klassieke computer en waarbij de processor gebruikmaakt van de principes van de kwantummechanica, oftewel de tak van de natuurkunde die zich bezighoudt met deeltjes die kleiner zijn dan atomen."

 

Samen met IonQ zal Hyundai nieuwe Variational Quantum Eigensolver-algoritmen (VQE) ontwikkelen om lithiumverbindingen en hun chemische reacties in batterijen te bestuderen. Verwacht wordt dat de kwaliteit van toekomstige lithiumbatterijen aanzienlijk kan verbeteren dankzij de kwantumcomputersimulatie van chemische bindingen. De verbeteringen zouden vooral plaatsvinden op het gebied van duurzaamheid, capaciteit, veiligheid en laad- en ontlaadcycli van de batterijen.

 

"Onze samenwerking met IonQ zorgt voor nog meer innovatie bij de virtuele ontwikkeling van onderdelen die toekomstige mobiliteit mogelijk maken", zegt Lim. "Het is fantastisch om samen met IonQ het nieuwe kwantumtijdperk binnen te stappen en te profiteren van de kansen die ons te wachten staan met effectievere batterijen."

 

Het partnerschap is een cruciaal onderdeel van Strategy 2025, Hyundai's actieplan om zijn positie als koploper in de mobiliteitsindustrie van de toekomst veilig te stellen. Strategy 2025 behelst onder meer de verkoop van 560.000 elektrische voertuigen per jaar en de introductie van nog eens ruim twaalf batterij-elektrische auto's. Op de middellange tot lange termijn wil Hyundai zijn leiderschap op het gebied van geëlektrificeerde auto's veiligstellen met als doel in 2040 een aandeel van 8 tot 10 procent in de wereldwijde EV-markt.

 

"Bij IonQ geloven we heilig in onze missie om de meest complexe problemen op te lossen met behulp van onze kwantumcomputers. De wereldwijde klimaatverandering is zo'n probleem dat we hiermee kunnen aanpakken', zegt Peter Chapman, President en CEO van IonQ. "Batterij-efficiëntie is een van de meest veelbelovende opkomende aandachtsgebieden waarbij quantum computing een verschil kan maken. We zijn verheugd om met Hyundai samen te werken aan het project om van EV's wereldwijd een primair vervoermiddel te maken."

 

Gerelateerd nieuws

Noren willen reizen transformerren met elektrische vliegboot

Te land, ter zee en in de lucht: Noren bouwen elektrische vliegboot met wielen (video)

Een Noors bedrijf ontwikkelt een klein elektrisch watervliegtuig dat het lokale passagiersverkeer op grote schaal kan transformeren. Het ontwerp van de romp wordt momenteel getest in de sleeptank van Sintef in Trondheim.

De maan in kaart brengen met Lidar

Nasa brengt de maan in kaart met Lidar

Nasa's Kinematic Navigation and Cartography Knapsack Instrument (Knack) gebruikt 4D-lidar om toekomstige maan- en planetaire verkenningen te ondersteunen. Knack is een op lidar gebaseerd mobiel terrein- en…

Voorkomen treinuitval: een kwestie van minder techniek

Voorkomen treinuitval: een kwestie van minder techniek

Rolf van Lieshout (Erasmus School of Economics) deed onderzoek naar een ‘zelfsturend spoorsysteem’ waarop kan worden teruggevallen wanneer massale treinuitval dreigt. Zo is een out-of-control situatie, zoals op…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 mei 2022, Hannover (De)

Hannover Messe

The lead theme Industrial Transformation spotlights the topics of digitalization and sustainability.

31 mei 2022, Düsseldorf

World Electrolysis Congress

Goal: tackle the remaining bottlenecks to rolling out electrolysers at scale and pace

31 mei 2022, Veldhoven

Business Software Event

Platform waar digitaliseringsvraagstukken voor de maakindustrie centraal staan

Meer agendapunten »