EO

ABB’s autonome mobiele robots krijgen ‘zevende zintuig’ (video)

19 januari 2022 om 08:39 uur -

ABB gaat de AI- en mappingtechnologie van Sevensense integreren in zijn AMR-portfolio, zodat zijn mobiele robots veilig kunnen navigeren in dynamische omgevingen.

ABB maakt eind vorig jaar bekend dat het investeert in de Zwitserse start-up Sevensense Robotics (Sevensense), een spin-off van ETH Zürich en leverancier van kunstmatige intelligentie (AI) en 3D-vision mapping-technologie. De integratie van Sevensense AI- en navigatietechnologie zal toekomstige autonome mobiele robots (AMR’s) in staat stellen om te werken in meer dynamische, ongestructureerde binnen- en buitenomgevingen dicht bij mensen.

Het contact met Sevensense kwam tot stand via hun deelname werken aan de 2021 ABB Robotics Innovation Challenge. Tijdens de wedstrijd zijn de prestaties van een reeks visuele Simultaneous Localization and Mapping (SLAM)-oplossingen van meerdere bedrijven geëvalueerd.


Het partnerschap is een volgende stap in ABB's strategie om de volgende generatie van flexibele automatisering aan te sturen en ABB's robotica- en automatiseringsportfolio uit te breiden, na de overname van AMR-fabrikant ASTI Mobile Robotics. Het partnerschap omvat een minderheidsinvestering in Sevensense via ABB's venture capital unit, ABB Technology Ventures. ABB zal de soft- en hardwaretechnologie van Sevensense integreren in het AMR-aanbod. Voor dit jaar staan proefprojecten met klanten gepland.

"Voortbouwend op onze overname van ASTI Mobile Robotics (..), is onze samenwerking met Sevensense een nieuwe mijlpaal in onze inspanningen om flexibele automatisering volledig te ontsluiten voor onze klanten", zegt Sami Atiya, president van ABB Robotics & Discrete Automation. "De integratie van Sevensense's AI- en 3D-mappingtechnologie met ons AMR-aanbod zal helpen de vervanging van de huidige lineaire productielijnen door volledig flexibele netwerken te versnellen. Onze visie op de toekomstige werkplek is er een waarin AMR's materialen, onderdelen en eindproducten verplaatsen tussen slimme werkstations in steeds ongestructureerdere, dynamische werkomgevingen en onze samenwerking met Sevensense is een belangrijke stap in het realiseren van die visie."
‘Zevende zintuig’ voor ABB’s volgende generatie autonome mobiele robotsDe navigatietechnologie van Sevensense maakt gebruik van geavanceerde computervision en AI-algoritmen om een 3D-kaart te creëren.

 

Veiligere mens-machine interacties

De Sevensense navigatietechnologie maakt gebruik van geavanceerde computervision en AI-algoritmen om een 3D-kaart te creëren die naar zeggen nauwkeuriger is dan de huidige 2D-oplossingen. Dit resulteert dan in ‘superieure navigatiemogelijkheden en rendabelere oplossingen dan navigatie op basis van laserscanners'. Een AMR uitgerust met 3D SLAM-technologie kan zijn omgeving nauwkeurig interpreteren, een persoon, een pallet of een andere robot identificeren en autonoom beslissingen nemen om rond deze obstakels te navigeren. Dit intelligentieniveau zal veiligere mens-machine interacties mogelijk maken en ervoor zorgen dat materiaalstromen rond fabrieken en magazijnen veilig en efficiënt zijn voor maximale flexibiliteit en productiviteit.

Gregory Hitz, CEO van Sevensense Robotics, zei: "Dit is een grote stap voor ons, die op het juiste moment komt. Het partnerschap met ABB legt de basis voor een samenwerking op lange termijn, terwijl we onze volledige onafhankelijkheid als bedrijf behouden. Het stelt ons in staat om wederzijds te profiteren van onze expertise en op lange termijn het beste product voor al onze klanten te creëren. Tegelijkertijd geeft de investering van ABB ons planningszekerheid. We kijken er erg naar uit om onze technologie naar een wereldwijde schaal te tillen en Sevensense te vestigen in de top van AI-ondersteunde vision- en navigatiebedrijven wereldwijd."

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
ABB BV
Adres
postbus 301
Postcode, Plaats
3000 AH, ROTTERDAM
Telefoon
010-4078911
Fax
010-4078452
Website
http://www.abb.nl
E-mail
info@nl.abb.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel
 

Gerelateerd nieuws

Efficiënter vliegtuigonderhoud door AI

Efficiënter vliegtuigonderhoud door AI

Slimmer en efficiënter vliegtuigvloten onderhouden met behulp van AI? Met een onderzoek van meerdere Europese universiteiten en industrieën (ReMap) met TU Delft als projectleider, is een stap gezet in de modernisering…

Nieuwe versie installatienorm industriële gebouwen behandelt Single Pair Ethernet

Nieuwe versie installatienorm industriële gebouwen behandelt Single Pair Ethernet

In maart 2022 is de nieuwe editie van de installatienorm IEC 61918:2018/AMD1:2022 Amendment 1 - "Industriële communicatienetwerken - Installatie van communicatienetwerken in industriële gebouwen" gepubliceerd…

Fraunhofer verhoogt de efficiëntie van machines met cognitieve transformatie van industriële processen

Fraunhofer in Hannover: cognitieve transformatie van industriële processen

Op de Hannover Messe zal de Fraunhofer Cluster of Excellence Cognitive Internet Technologies CCIT demonstreren hoe cognitieve transformatie van industriële processen de efficiëntie van vormmachines kan verbeteren (hal…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 mei 2022, Hannover (De)

Hannover Messe

The lead theme Industrial Transformation spotlights the topics of digitalization and sustainability.

31 mei 2022, Düsseldorf

World Electrolysis Congress

Goal: tackle the remaining bottlenecks to rolling out electrolysers at scale and pace

31 mei 2022, Veldhoven

Business Software Event

Platform waar digitaliseringsvraagstukken voor de maakindustrie centraal staan

Meer agendapunten »