EO

Prototyping-MNE wordt D2M

08 december 2021 om 14:47 uur

Industrialfairs, organisator van 5 Belgische technologiebeurzen (www.industrialfairs.com), zorgt samen met de powering partners Agoria en Howest Industrial Design Center voor een make-over van de netwerkbeurs Prototyping MNE.


Prototyping-MNE was anno 2020 de beurzencombi die ontstond uit de beurzen Machineering Network Event (maaktechnologie) en Prototyping (industrial design en prototyping).


De complementariteit bestond al deels voorheen wanneer beide events apart werden georganiseerd, en tijdens de vorige combi-editie werden de exposanten en organisatie terdege bewust van mogelijke extra synergie voor de toekomst.

 

Deze editie bevestigde nogmaals dat de exponentiële shift naar Industry 4.0 en digitalisering, in ijltempo, alle business units (vroeger standalone en vaak slecht communicerende silo's) van een toekomstgerichte maakorganisatie tot 1 interactief en wendbaar ecosysteem transformeert. De klant van morgen wil zakendoen met ontwerp- en maakbedrijven die sterk online inzetten en snelle designconfiguratie en ordering mogelijk maken, met een korte time-to-market, goed georganiseerde toeleveringsketens en flexibele voorraden.

 

Kortom, de nieuwe waardeketen van het slimme (maak)bedrijf dat innovatie snel naar de markt wil brengen, vereist een dynamische en digitale integratie van alle relevante processen in combinatie met het gebruik van innovatieve productie-en designtechnieken. Afdelingen zoals R&D, design, engineering, prototyping, planning, maintenance, productie, supply-chain, assemblage, logistiek, verkoop en na-verkoop worden één interactief platform van mensen en technologieën. Vooruitstrevende technologieën zoals generative design, virtual sketching, additive manufacturing, geconnecteerde en AI-gedreven productiemachines, predictive maintenance ed. vinden dan ook steeds meer adaptatie in alle lagen van de industrie.

 

Nieuwe naam en nieuwe missie

De nieuwe naam geeft de missie van de beurs voor de maakindustrie van (over)morgen in 1 statement weer: Design to Manufacturing, of het aanbod van technologie, tools en oplossingen dat beantwoordt aan de innovatieve noden van alle divisies van het maakbedrijf - ongeacht de individuele expertise - om zo het groter geheel van de wendbare en slimme maakorganisatie te vormen.

 

D2M wordt een netwerkevent waar zowel designers/productontwikkelaars als productie gerelateerde afdelingshoofden een Benelux-aanbod vinden om de puntjes tussen ontwerpen en maken te verbinden.

 

D2M 2022 zal plaatsvinden op 21 & 22 september 2022 in Hal 4 van Kortrijk Xpo.

 

Gerelateerd nieuws

Noodhulpdrone Twente haalt 120 km/u

Noodhulpdrone Twente haalt 120 km/u

Studententeam DroneTeam Twente heeft haar nieuwste drone onthuld: Thunderbird. De drone is ontworpen voor medische hulpverlening en maakt gebruik van een uniek, efficiënt vleugelontwerp en haalt een topsnelheid van 120…

Fraunhofer verhoogt de efficiëntie van machines met cognitieve transformatie van industriële processen

Fraunhofer in Hannover: cognitieve transformatie van industriële processen

Op de Hannover Messe zal de Fraunhofer Cluster of Excellence Cognitive Internet Technologies CCIT demonstreren hoe cognitieve transformatie van industriële processen de efficiëntie van vormmachines kan verbeteren (hal…

Voorkomen dat ze je bespioneren

Hoe je voorkomt dat ze je bespioneren

Computerwetenschappers van Columbia Engineering hebben een algoritme gebouwd dat ervoor zorgt dat een malafide microfoon je woorden 80% van de tijd niet correct kan horen. Tenminste, in het Engels (tot nu toe).

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

17 mei 2022, Parijs

Global Industrie

De internationale Franse industrievakbeurs Global Industrie integreert dit jaar Measurement World en GAS...

18 mei 2022, Kortrijk

Indumation

Techno-scène voor industriële automatisering.

19 mei 2022, online

Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’

NEN en het ministerie van SZW nodigen belanghebbenden uit om hier ontwikkelingen van en voor de industrie...

Meer agendapunten »