Dinnissen en Ottevanger gaan samenwerken

Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers vormen vanaf vandaag een strategische alliantie om samen klantwaarde, synergie en focus te realiseren. De alliantie krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.

Met de samenwerking kan Dinnissen zich sterker concentreren op high-end processing oplossingen voor food, dairy, chemie, petfood en pharma. Voor Ottevanger biedt de alliantie de kans om haar positie in de internationale feed markt te versterken.

Deze stap past in de ambitie van de bedrijven om op een duurzame manier waardecreatie, continuïteit en groei te realiseren. Beide productietechnologie-bedrijven hebben een internationale klantenbase, die elkaar grotendeels aanvult. Met de alliantie gaan de bedrijven verder vormgeven aan samenwerking op het gebied van onder andere klantprojecten, internationale dienstverlening, R&D, innovatie en efficiency.

Dinnissen denkt door de alliantie zijn klantengroep beter te kunnen bedienen. Daarbij biedt de samenwerking met de bedrijven van Triott Group de mogelijkheid het aanbod op het gebied van automatiseringsoplossingen, 24/7 support en doseer- en opslagsystemen te verruimen.

Ottevanger ziet een kans om zijn positie in de internationale feed markt te versterken. De high-end machines van Dinnissen versterken het huidige aanbod op gebied van food-grade en hygiëne.

Bolster Investment Partners heeft veel ervaring in het (internationaal) uitbouwen van Nederlandse maakbedrijven en stapt in deze samenwerking als lange termijn investeerder. Het zal de alliantie ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities met zijn netwerk en kennis op het gebied van organisatie, strategie en professionalisering.