EO

Dinnissen en Ottevanger gaan samenwerken

16 november 2021 om 12:20 uur

Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers vormen vanaf vandaag een strategische alliantie om samen klantwaarde, synergie en focus te realiseren. De alliantie krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.


Met de samenwerking kan Dinnissen zich sterker concentreren op high-end processing oplossingen voor food, dairy, chemie, petfood en pharma. Voor Ottevanger biedt de alliantie de kans om haar positie in de internationale feed markt te versterken.


Deze stap past in de ambitie van de bedrijven om op een duurzame manier waardecreatie, continuïteit en groei te realiseren. Beide productietechnologie-bedrijven hebben een internationale klantenbase, die elkaar grotendeels aanvult. Met de alliantie gaan de bedrijven verder vormgeven aan samenwerking op het gebied van onder andere klantprojecten, internationale dienstverlening, R&D, innovatie en efficiency.


Dinnissen denkt door de alliantie zijn klantengroep beter te kunnen bedienen. Daarbij biedt de samenwerking met de bedrijven van Triott Group de mogelijkheid het aanbod op het gebied van automatiseringsoplossingen, 24/7 support en doseer- en opslagsystemen te verruimen.


Ottevanger ziet een kans om zijn positie in de internationale feed markt te versterken. De high-end machines van Dinnissen versterken het huidige aanbod op gebied van food-grade en hygiëne.


Bolster Investment Partners heeft veel ervaring in het (internationaal) uitbouwen van Nederlandse maakbedrijven en stapt in deze samenwerking als lange termijn investeerder. Het zal de alliantie ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities met zijn netwerk en kennis op het gebied van organisatie, strategie en professionalisering.

 

Gerelateerd nieuws

Stabiele stroomvoorziening door netvormende omvormers

Stabiele stroomvoorziening door netvormende omvormers

Grote elektriciteitscentrales met hun synchrone generatoren zorgen voor stabiliteit in het elektriciteitsnet, maar worden in de loop van de energietransitie stilaan uitgeschakeld. Om dit probleem tegen te gaan, werken…

Additive Manufacturing learning community in Brainport Eindhoven

Brainport start met lessen in Additive Manufacturing

Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor deze technieken groeit snel. Zo wordt er voorspeld dat tegen 2025 de wereldwijde markt voor AM verdrievoudigt ten opzichte van…

Innovatieve schepen, technieken en werkwijzen zetten de toon tijdens Maritime Awards

Innovatieve schepen, technieken en werkwijzen zetten de toon tijdens Maritime Awards

Met 15 genomineerden voor 5 Maritime Awards bewijst de maritieme sector nog lang niet te zijn uit-ontwikkeld. Elk genomineerd onderzoek en product toont de kracht van samenwerking, R&D en kwaliteits-productie. Van…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 januari 2022, Amsterdam en online

The Things Conference

Conferentie over Lorawan

29 maart 2022, QuTech/TU Delft

RF Technology event

Het doel van dit evenement is om de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis op het gebied van...

25 april 2022, Hannover (De)

Hannover Messe

The lead theme Industrial Transformation spotlights the topics of digitalization and sustainability.

Meer agendapunten »