Snoeiboot en autonome biertap winnen Nennovation Awards

Een boot die waterplanten snoeit, een bouwblok van gerecycleerd plastic en een autonome biertap. Dat zijn de winnaars van de Nennovation Awards.

Met deze awards stimuleert Nen het gebruik van normen in een innovatie. Maar niet minder interessant zijn de innovaties zelf.

Harkboot

De Harkboot heeft een nieuwe harktechniek ontwikkeld als oplossing voor het bestrijden van bepaalde inheemse wortelende ongewenste waterplanten. Hierdoor worden wateren geschikter gemaakt om te vissen, wordt de doorstroming van het water langdurig verbeterd en wordt varen en zwemmen gemakkelijker.

Harkboot.nl wint in de categorie klanten en commissieleden.

Het artikel gaat verder onder de video

BierPort

De Bierport pakt een heel ander probleem aan, namelijk: ‘wie tapt mijn bier als iedereen aan het feesten is?’ Bierport dus. De volledig automatische en autonome tapoplossing is bedoeld voor op druk bezochte evenementen. Lange wachttijden bij het halen van drinken of bier krijgen dat er al te lang staat, wordt verleden tijd. De tapinstallatie tapt de biertjes op het moment van aanvraag, op de juiste temperatuur, met twee vingers schuim en lekker bruisend.

Bierport de winnaar in de categorie studenten. De bedenkers studeren aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg.

Snoeiboot en autonome biertap winnen Nennovation Awards 

Snoeiboot en autonome biertap winnen Nennovation Awards Unibrick

Unibrick pakt twee problemen tegelijkertijd aan: de behoefte aan betaalbare woningen en de enorm berg afvalplastic op deze planeet. Unibrick gebruikt plastic afval als grondstof om bouwblokken te maken, om vervolgens daarmee betaalbare huizen te bouwen. Zo’n bouwblok is een Unibrick.

Unibrick is de winnaar in de categorie start-ups en scale-ups.

Jurering

De jury bestond uit organisaties die bepalend zijn geweest voor het succes van Nederlandse topinnovaties: Koninklijke NLingenieurs, Octrooicentrum Nederland, Yes!Delft en Nen. Er is onder andere gekeken naar de link met normalisatie, de maatschappelijke impact en het ondernemerschap.