EO

MIT presenteert toolkit om wearables te maken (video)

06 oktober 2021 om 08:09 uur

MIT's Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) heeft een toolkit gemaakt voor het ontwerpen van gezondheids- en bewegingsgevoelige apparaten.


Met behulp van een beeldvormingstechniek genaamd elektrische impedantietomografie (EIT), die de interne geleidbaarheid van een persoon meet en visualiseert, heeft het team een reeks apparaten gebouwd die verschillende detectietoepassingen ondersteunen, zoals een persoonlijke spiermonitor voor fysieke revalidatie, een draagbare handgebaarherkenner en een armband die kan afgeleid rijden detecteren.

 

EIT-sensing vereist hardware-instellingen en gecompliceerde algoritmen voor beeldreconstructie, het gebruik van geprinte elektronica en open-source EIT-beeldbibliotheken. Maar het ontwerpen van EIT-items is nog steeds moeilijk en vereist een goede combinatie van ontwerpkennis, voldoende contact tussen het apparaat en de mens en optimalisatie.

 

Met de EIT-kit kunnen ontwerpers apparaten maken in een editor die naar een 3D-printer kunnen worden geëxporteerd. Het item kan vervolgens worden geassembleerd, op het doelmeetgebied worden geplaatst en worden aangesloten op het sensor-moederbord van de EIT Kit. Ten slotte automatiseert een ingebouwde microcontrollerbibliotheek de elektrische impedantiemeting en laat de gebruikers visuele meetgegevens zien, zelfs op een smartphone.

 

Prototype

Eén apparaat dat door het team is geprototypeerd, lijkt op twee eenvoudige banden die spierspanning en spanning in de dij voelen om het spierherstel na een blessure te volgen en zelfs hernieuwde blessures te voorkomen.

 

De monitor maakt gebruik van twee elektrode-arrays om een ​​3D-beeld van de dij te creëren, evenals augmented reality om de spieractiviteit in realtime te bekijken. Alleen beweging voelen zou nutteloos zijn, maar een persoon die een revalidatie-oefening correct uitvoert, vereist het gebruik van de juiste spier.

Onderzoekers werken aan apparaten voor revalidatie op afstand om verschillende delen van het lichaam van een patiënt te monitoren terwijl ze genezen. En aangezien alle apparaten van de EIT-kit mobiel en aanpasbaar zijn, kunnen ze gemakkelijk thuis worden gebruikt om artsen een meer holistisch beeld te geven van het genezingsproces.

 

 

Gerelateerd nieuws

Nieuwe holografische camera kijkt om hoeken en ziet het ongeziene met grote precisie

Nieuwe holografische camera kijkt om hoekjes en ziet het ongeziene met grote precisie

Onderzoekers van de Northwestern University (VS) hebben een nieuwe camera met hoge resolutie uitgevonden die het ongeziene kan zien - ook om hoeken en door verstrooiende media, zoals huid, mist of mogelijk zelfs de…

Engineering Event Safety 2021: Veiligheid moet simpel zijn

Engineering Event Safety 2021: Veiligheid moet simpel zijn

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen was het nog even spannend, maar het Engineering Event Safety kon gewoon veilig doorgaan. Op 17 november verzamelden een kleine 200 machinebouwers, engineers, ontwerpers en…

Nederlander wint James Dyson Award met PlasticScanner (video)

Nederlander wint James Dyson Award met PlasticScanner (video)

TU/D-alumnus Jerry de Vos heeft met zijn Plastic Scanner een handzaam apparaatje ontworpen waarmee je snel kunt zien van welk soort plastic iets gemaakt is. Informatie die belangrijk is voor hergebruik en recycling van…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Xelity 10TX is dé IP67 switch voor professionele netwerken

Murrelektronik heeft een IP67 Managed switch met 10 poorten aan het assortiment toegevoegd. Deze bespaart ruimte in de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 november 2021

The Battery Show

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

1 december 2021, Den Bosch

Food Technology

Hoe ziet het voedselsysteem van de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie hierin?

3 december 2021, online

Seminar on the recycing of permanent magnets

This seminar presents a technical and market overview of magnet recycling in the EU, with current R&I...

Meer agendapunten »