MIT presenteert toolkit om wearables te maken (video)

MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) heeft een toolkit gemaakt voor het ontwerpen van gezondheids- en bewegingsgevoelige apparaten.

Met behulp van een beeldvormingstechniek genaamd elektrische impedantietomografie (EIT), die de interne geleidbaarheid van een persoon meet en visualiseert, heeft het team een reeks apparaten gebouwd die verschillende detectietoepassingen ondersteunen, zoals een persoonlijke spiermonitor voor fysieke revalidatie, een draagbare handgebaarherkenner en een armband die kan afgeleid rijden detecteren.

EIT-sensing vereist hardware-instellingen en gecompliceerde algoritmen voor beeldreconstructie, het gebruik van geprinte elektronica en open-source EIT-beeldbibliotheken. Maar het ontwerpen van EIT-items is nog steeds moeilijk en vereist een goede combinatie van ontwerpkennis, voldoende contact tussen het apparaat en de mens en optimalisatie.

Met de EIT-kit kunnen ontwerpers apparaten maken in een editor die naar een 3D-printer kunnen worden geëxporteerd. Het item kan vervolgens worden geassembleerd, op het doelmeetgebied worden geplaatst en worden aangesloten op het sensor-moederbord van de EIT Kit. Ten slotte automatiseert een ingebouwde microcontrollerbibliotheek de elektrische impedantiemeting en laat de gebruikers visuele meetgegevens zien, zelfs op een smartphone.

Prototype

Eén apparaat dat door het team is geprototypeerd, lijkt op twee eenvoudige banden die spierspanning en spanning in de dij voelen om het spierherstel na een blessure te volgen en zelfs hernieuwde blessures te voorkomen.

De monitor maakt gebruik van twee elektrode-arrays om een ​​3D-beeld van de dij te creëren, evenals augmented reality om de spieractiviteit in realtime te bekijken. Alleen beweging voelen zou nutteloos zijn, maar een persoon die een revalidatie-oefening correct uitvoert, vereist het gebruik van de juiste spier.

Onderzoekers werken aan apparaten voor revalidatie op afstand om verschillende delen van het lichaam van een patiënt te monitoren terwijl ze genezen. En aangezien alle apparaten van de EIT-kit mobiel en aanpasbaar zijn, kunnen ze gemakkelijk thuis worden gebruikt om artsen een meer holistisch beeld te geven van het genezingsproces.