EO

Kendrion neemt ontwikkelaar van elektronica en embedded systemen 3T over

23 september 2021 om 14:06 uur -

Kendrion neemt ontwikkelaar van elektronica en embedded systemen 3T over

Kendrion, een ontwikkelaar en fabrikant van elektromagnetische systemen en componenten voor industriële en automobieltoepassingen, heeft 3T overgenomen, een software- en elektronica-ontwikkelingsbedrijf met vestigingen in Eindhoven en Enschede.

3T is een gespecialiseerde ontwikkelaar en fabrikant van levenscyclusbeheerdiensten voor klantspecifieke elektronica- en embedded systemen. Het bedrijf heeft 80 FTE in dienst en realiseert jaarlijks 12 miljoen euro aan winstgevende inkomsten. Kendrion spreekt van 'een sterke strategische fit met de besturingstechnologie-activiteiten van Kendrion's Business Group Industrial Actuators and Controls'.

 

Daarnaast wordt verwacht dat de uitgebreide ervaring van 3T op het gebied van software- en elektronica-ontwikkeling van strategisch belang zal zijn voor Kendrion's Automotive Group, waar het toenemende gehalte aan geavanceerde elektronische componenten in personenauto's en bedrijfsvoertuigen een aanzienlijke groeimogelijkheid biedt. De hoogopgeleide medewerkers van 3T en de nabijheid van toonaangevende technische universiteiten en andere instellingen voor hoger technisch onderwijs, versterken Kendrions vermogen om een ​​getalenteerd team van software- en elektronicaontwikkelaars verder op te bouwen en te beheren.

 

Joep van Beurden, CEO van Kendrion: "We zijn enthousiast over de voordelen die de bundeling van krachten met 3T zal opleveren voor Kendrion en ons organische groeiplan. Ten eerste is het bedrijf van 3T een sterke aanvulling op onze eigen Business Group Industrial Actuators and Controls en zal het nieuwe groeimogelijkheden creëren.

 

"Ten tweede zal onze Automotive Group profiteren van de meer dan 30 jaar ervaring van 3T in de ontwikkeling van geavanceerde software en elektronica, waardoor de ontwikkeling van onze 'vuurtoren'-projecten rond geluidsactivering, slimme schokdemperactuators en sensorreinigingssystemen worden verminderd. Deze producten zijn gericht op autonome, geconnecteerde, elektrische en gedeelde (ACES) voertuigen en bieden een aanzienlijke organische groeimogelijkheid voor de komende jaren. Ten derde voegt deze acquisitie twee locaties toe aan onze Groep die directe toegang bieden tot toonaangevend technisch talent - wat ons ondersteunt om onze technische capaciteiten die nodig zijn voor het ontwikkelen van geavanceerde en slimme actuatoren verder uit te breiden. En tot slot zijn we enorm onder de indruk van het sterke 3T-team en de relaties die ze hebben opgebouwd met hun klanten. We zijn verheugd hen te verwelkomen in onze Groep."

 

Richard Mijnheer, CEO van 3T: "Met Kendrion hebben we de juiste partner gevonden om ons bedrijf vooruit te helpen en uit te breiden. De combinatie van 3T en Kendrion biedt succesvolle groeimogelijkheden buiten onze huidige markten, werkend onder ons eigen sterke merk als onderdeel van de Business Group IAC en de bredere Kendrion Group."

 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
3T BV
Adres
Institutenweg 1
Postcode, Plaats
7521 PH, ENSCHEDE
Telefoon
053-4336633
Fax
053-4336869
Website
http://www.3t.nl
E-mail
info@3t.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel
 

Gerelateerd nieuws

Hollander Techniek brengt digital twinproject naar Perron038

Hollander Techniek brengt digital twinproject naar Perron038

Hollander Techniek heeft zich aangesloten bij Perron038, het innovatiecentrum voor de maakindustrie in de regio Zwolle. Het bedrijf brengt een innovatieproject rond digital twins mee.

Een gevleugelde microchip: de kleinste door mensen gemaakte vliegende structuur ooit

Microchips kunnen nieuw kunstje: vliegen

Ingenieurs van de Northwestern University (VS) hebben een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan elektronische microchips: vliegen. De vliegende chip (of 'microflier') is ongeveer zo groot als een zandkorrel en…

Intelligente camera helpt Nederlands CSI

Intelligente camera helpt Nederlands CSI

Een liniaal langs een voetafdruk of bloedspoor. Dat hoeft straks niet meer. Dankzij een nieuwe techniek die de TU Delft en het NFI ontwikkelden voor het verbeteren van bewijsfotografie bij sporenonderzoek: De FreeRef.…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 november 2021

Precisiebeurs

Het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor professionals uit de precisietechnologie.

10 november 2021

Google Innovation Bootcamp

Een online internationaal evenement op het gebied van infra, data en workspace.

16 november 2021, München

productronica

Productronica will show what opportunities the electrification of the automotive industry offers the...

Meer agendapunten »