EO

Hyundai presenteert Factory Safety Service Robot

21 september 2021 om 11:46 uur

Hyundai presenteert de Factory Safety Service Robot. Het is het allereerste project dat voortvloeit uit de samenwerking met de Amerikaanse robotfabrikant Boston Dynamics. De Factory Safety Service Robot is ontwikkeld om de veiligheid van werknemers in fabrieken te waarborgen. Momenteel draait een pilot met de Factory Safety Service Robot in een van de productiefaciliteiten van Hyundai Motor Group in Zuid Korea.


De Factory Safety Service Robot is gebaseerd op Spot, de viervoetige humanoïde robot van Boston Dynamics. Kunstmatige intelligentie (AI), autonome navigatie en teleoperatietechnologieën, ontwikkeld door het Robotics Lab van Hyundai, maken de Factory Safety Service Robot geschikt voor het uitvoeren van verschillende taken in een industriële omgeving.

 

"De Factory Safety Service Robot is het eerste samenwerkingsproject met Boston Dynamics. De robot helpt risico's op te sporen en de veiligheid van mensen op industriële locaties te waarborgen'" zegt Dong Jin Hyun, hoofd van Hyundai Motor Group Robotics Lab. "Samen met Boston Dynamics gaan we ook door met het ontwikkelen van slimme diensten die gevaren op industriële locaties detecteren en een veilige werkomgeving helpen creëren."

 

Op afstand bestuurbaar

Dankzij een geïntegreerde warmtebeeldcamera en 3D Lidar-sensoren kan de robot mensen om zich heen opmerken, hoge temperaturen en potentieel brandgevaar detecteren en waarnemen of een deur open of gesloten is. De robot is op afstand bestuurbaar, waarbij de bewegingen van de robot via een beveiligde website zijn te volgen. Dankzij de AI-technologie kan de robot ook gevaren detecteren en alarm slaan via de beveiligde website.

 

Ter plekke kan de robot foto's maken van de situatie en indien nodig alarm slaan via de beveiligde website. Desgewenst kan overgeschakeld worden op handmatige bediening van de robot om locaties van dichtbij te bekijken. Ook is het mogelijk om meerdere bots aan te sluiten op het besturingssysteem om tegelijkertijd verschillende zones te kunnen controleren.

 

De viervoeter kan door kleine ruimtes navigeren en plekken observeren die moeilijk waarneembaar zijn met het menselijk oog. Door technologieën van Hyundai Motor Group toe te passen op de Spot-robot van Boston Dynamics, is de Factory Safety Service Robot uitgerust met diverse technologieën die geschikt zijn voor autonome patrouillediensten op de werkvloer.

 

Hyundai heeft verschillende eigen technologieën op de robot toegepast, waaronder AI voor het detecteren van mensen, warmtebeeldcamera's voor het waarnemen van risico's bij hoge temperaturen, Lidar voor het herkennen van deuropeningen en navigatietechnologie waarmee de robot zich autonoom kan verplaatsen.

Eerder dit jaar verwierf Hyundai een meerderheidsbelang in Boston Dynamics om roboticatechnologieën te ontwikkelen voor nieuwe mobiliteitsoplossingen zoals autonoom rijden en Urban Air Mobility.

 

 

Gerelateerd nieuws

Rollator zoekt zelf patiënten in zieken- en verpleeghuizen

Rollator zoekt zelf patiënten in zieken- en verpleeghuizen (video)

Onderzoekers van de Japanse Hokkaido University hebben een autonome rollator ontwikkeld voor patiënten in verpleeg- en ziekenhuisomgevingen. Het systeem kan naar verluidt verpleeghuis- en ziekenhuispatiënten…

Robottextiel  kan mensen helpen ademen

Robottextiel kan mensen helpen ademen (video)

Een nieuw soort vezel kan worden verwerkt tot kleding die voelt hoeveel het wordt uitgerekt of samengedrukt, en dan onmiddellijk voelbare feedback geeft in de vorm van druk, zijwaartse rek of vibratie. Dergelijke stoffen…

Boete voor leverancier voerrobot na fataal ongeval

Boete voor leverancier voerrobot na fataal ongeval

In januari 2018 gebeurde een fataal ongeluk bij een boerenbedrijf. Een van de kinderen van de boer was op een voerrobot geklommen en raakte bekneld. Ten gevolge van de beknelling overleed de jongen.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

28 oktober 2021, online

FEDA Next Innovation Talk

Hoe hebben studenten de ontwikkeling van een raceauto aangepakt?

5 november 2021, online

PRO.FILE Experience for solidworks

Sessie geeft een beeld van de PDM/PLM wereld en handvatten om je eigen PDM/PLM strategie te bepalen.

10 november 2021

Google Innovation Bootcamp

Een online internationaal evenement op het gebied van infra, data en workspace.

Meer agendapunten »