EO

Nieuw proces en materiaal voor micro-led-displays

06 september 2021 om 11:20 uur

Onderzoekers voeren het gelijktijdige transfer-bonding-proces uit voor de productie van micro-leds. Bron: Etri

Onderzoekers van het Electronics and Telecommunications Research Institute (Etri) in Zuid-Korea hebben een vereenvoudigd proces ontwikkeld om micro-Led-displays te maken: een volgende generatie self-emitting displays.


Het team heeft 12 micro-Leds van 1 mm2 gemaakt, die een levendiger beeld geven in vergelijking met led- of oled-displays. Het nieuwe display heeft een hoge lichtopbrengst en kan op verschillende gebieden worden gebruikt.

 

Micro-Led-displays regelen RGB-elementen afzonderlijk, wat zorgt voor scherpe en heldere schermkleuren en helderheid. De anorganische halfgeleider in het display kan lange tijd worden gebruikt zonder inbrandverschijnselen te veroorzaken.

 

Meestal worden deze apparaten geproduceerd via een halfgeleiderproces dat vervolgens moet worden overgebracht naar het weergavepaneel. Voor een 8k-tv moeten 100 miljoen micro-leds naar het scherm worden verplaatst. Dit vereist bonding en kan lang duren, omdat de methode afhankelijk is van een sequentieel proces. De materialen voor micro-Leds zijn bovendien duur.

 

Een nieuw materiaal - Simultaneous Transfer and Bonding (Sitrab) lijmen - kan worden gebruikt om transfer en bonding in één proces te combineren. Wanneer een gehomogeniseerde laser op de Sitrab-film wordt aangebracht, kunnen micro-Leds in enkele seconden worden bevestigd. De nieuwe materialen kunnen worden bevestigd met extra micro-Leds, bijvoorbeeld voor reparatie van defecte pixels. Dit is met de huidige technologie onmogelijk.

 

De sleutel tot het nieuwe proces is het toepassen van de gehomogeniseerde laser op een groot gebied en het verwarmen van slechts een deel van het bevestigde stuk om micro-leds op het substraat van het weergavepaneel te plaatsen.

 

Materialen voor de nieuwe techniek werden zelfstandig ontwikkeld, gebruikmakend van next-gen materiaal voor micro-leds en displaytechnologie. Hoge investeringskosten die vroeger nodig waren voor transfer- en bondingapparatuur, worden met de nieuwe ontwikkelingen verminderd. Het team is van mening dat het nog verder kan worden vereenvoudigd om het klaar te maken voor productie.

 

Gerelateerd nieuws

LightRec Gouden Bakkie Awards 2020 in teken van operational exellence

LightRec Gouden Bakkie Awards 2020 in teken van operational exellence

Vijf organisaties hebben tijdens de 3e Nationale Recycleweek een LightRec Gouden Bakkie Award ontvangen voor het succesvol inzamelen van lampen en armaturen voor recycling. GRB Verlichtingsonderhoud en Hortilux…

Een gevoelige manier om transistordefecten te detecteren

Een gevoelige manier om transistordefecten te detecteren

Onderzoekers van het National Institute of Standards and Technology (NIST) en de Pennsylvania State University hebben een nieuwe, zeer gevoelige methode bedacht en getest voor het detecteren en tellen van defecten in…

Licht vertoont sociaal gedrag

Licht vertoont sociaal gedrag

Kunnen fotonen echt condenseren en hoe gedraagt dit ‘vloeibare licht’ zich dan? Gezellig, blijkt uit nieuw onderzoek aan de UT: fotonen proberen bijeen te blijven, als een groep.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 november 2021

Precisiebeurs

Het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor professionals uit de precisietechnologie.

10 november 2021

Google Innovation Bootcamp

Een online internationaal evenement op het gebied van infra, data en workspace.

16 november 2021, München

productronica

Productronica will show what opportunities the electrification of the automotive industry offers the...

Meer agendapunten »