EO

Racen zonder coureur (video)

28 juli 2021 om 11:37 uur

De studenten van team University Racing Eindhoven gaan voor het eerst zonder coureur racen op het Formule 1-circuit in Barcelona. Hun elektrische racewagen haalt in bochten zo'n 50 kilometer per uur en op rechte stukken 115 kilometer per uur.


Na jaren van voorbereiding gaat URE van 2 tot 8 augustus voor het eerst deelnemen aan de racedisciplines in de nieuwste klasse van de Formula Student competitie: de autonome klasse. Hierbij scheurt de elektrische racewagen zonder menselijk hulp over de baan.

 

Aangezien er geen coureur aan te pas komt, beschikt het team tijdens de race enkel over een kastje om de start in te luiden. URE neemt het in Spanje in de autonome klasse - waar op rechte stukken een snelheid van 115 kilometer per uur wordt behaald - op tegen veertien andere teams uit onder meer de VS, Portugal, Duitsland, Italië en Noorwegen.

 

Tijdens de competitie in Barcelona verschijnen de teams ombeurten op de baan. Ze worden op verschillende racedisciplines beoordeeld, zoals bochtensnelheid, acceleratie, uithoudingsvermogen en een kwalificatieronde. Het team wilde twee jaar geleden ook al meedoen aan een autonome race, maar kwam niet volledig door de technische keuring, waardoor de racedisciplines niet verreden konden worden.

 

Verschillende faculteiten

De racewagen is volledig ontworpen en ontwikkeld door studenten van verschillende faculteiten. Daarom zijn niet alleen de prestaties van de auto zelf belangrijk, ook het hele designproces zal beoordeeld worden door juryleden uit de auto-industrie. Verder moeten de deelnemende teams een gedetailleerd overzicht maken van al hun kosten, onderdelen en arbeidsprocessen. Als laatste moeten alle teams een winstgevend businessmodel opstellen rondom hun ontwikkelde racewagen.

 

Juiste samenhang

Teammanager Dennis Gubbels vertelt dat het team moet pionieren, want autonoom racen staat nog in de kinderschoenen. Wedstrijden zijn er amper. "Daarom is dit een grote uitdaging voor ons. De systemen werken afzonderlijk van elkaar bijvoorbeeld vaak prima, maar het vinden van de juiste samenhang tussen de hard- en software is een lastige klus. De sensoren en camera's zijn de ogen van de auto, het softwarepakket is het brein van de wagen en de stuuractuator en motoren de ledematen. Alles moet perfect op elkaar zijn afgesteld. Wanneer er ook maar een fractie van een seconde vertraging in zit, kan dit al veel tijd kosten. We hebben het afgelopen jaar hard aan de wagen gewerkt en hopen de resultaten in Barcelona te kunnen tonen."

 

Naast de autonome competitie in Spanje heef het team meerdere malen deelgenomen aan de al langer bestaande elektrische klasse, zoals begin deze maand op het TT circuit in Assen. Van de dertig deelnemende teams behaalde URE een tweede plek. Het elektrische racemonster wat in Assen aan de start verscheen, wordt nu omgebouwd tot een autonome wagen, onder meer door de voor- en achtervleugel te vervangen voor een computer en een set extra sensoren. Gubbels: "We kunnen in korte tijd onze elektrische wagen omturnen tot een autonoom voertuig en andersom. Dat autoconcept is uniek."

 

 

Gerelateerd nieuws

Intelligente camera helpt Nederlands CSI

Intelligente camera helpt Nederlands CSI

Een liniaal langs een voetafdruk of bloedspoor. Dat hoeft straks niet meer. Dankzij een nieuwe techniek die de TU Delft en het NFI ontwikkelden voor het verbeteren van bewijsfotografie bij sporenonderzoek: De FreeRef.…

Elektronica-industrie maakt massaal gebruik van kinderarbeid

Elektronica-industrie maakt massaal gebruik van kinderarbeid

Veel mensen, ook professionals, zijn zich er niet van bewust, maar in de elektronica-industrie wordt massaal gebruik gemaakt van een grondstof die onder zeer ongezonde en gevaarlijke omstandigheden wordt gedolven door…

Als de hele kamer je telefoon oplaadt...

Als de hele kamer je telefoon oplaadt...

In een poging alle bureau's ter wereld te bevrijden van hun wirwar aan oplaadsnoeren, hebben onderzoekers van de universiteiten van Michigan en Tokio een systeem ontwikkeld om veilig elektriciteit via de ether te…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Volledig metalen transponderschakelaar CTA

Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nóg sterkere variant dan de kunststof versie.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 september 2021

Online dag over simulaties voor milieutechniek

Comsol houdt een online event over de toepassing van simulaties binnen de milieutechniek.

23 september 2021, Brainport Industries Campus, Eindhoven

[RE]CONNECT EVENT

Een conferentie over test- en meettechnologieën voor ingenieurs, wetenschappers en managers.

28 september 2021

Electronics & Applications

E&A gaat over de totale elektronicaketen van print tot product.

Meer agendapunten »