EO

Ma Machine d´Emotions

23 juli 2021 om 17:40 uur

Het Wyckse Café Zondag is nog tot 3 augustus 2021 podium voor de expo Ma Machine d´Emotions van de Belgische kunstenaar Jan Samyn, die al jaren woont en werkt in Maastricht. Maastricht heeft de wereldpremière van dit fascinerende kunstproject dat draait om een emotie-machine met een verborgen boodschap.


Ma Machine d´Emotions is het verhaal van een man die worstelt met het uiten van zijn emoties en daarom een gigantische, ongelofelijk complexe machine bouwt waarin hij een bijzondere emotie verbergt, die alleen zij zal kunnen ontdekken. Een verborgen boodschap, bedoeld voor één persoon, verborgen in een georganiseerde chaos van 523 verschillende emoties.


Het verhaal centreert zich rond het beeld van een gigantische manfiguur die, knielend op een houten stoel, een enorme bromtol in z´n klauwen klemt, waarop de 523 emoties zijn gerangschikt in een complexe orde van priemgetallen, categorieën, kleuren, symbolen, talen en teksten. Gedetailleerde pentekeningen vertellen over de machine, de man, de afzonderlijke emoties en hun samenhang.


Een eerste serie van 43 pentekeningen vormt de start van deze fantastische vertelling. Tot 3 augustus 2021 zijn ze te zien in Café Zondag aan de Wyckerbrugstraat in Maastricht. Daarna ontvouwt het verhaal zich verder tijdens een wereldtour van de expo langs onder andere Resana (IT), Cascais (PT), Barcelona (ES), Lyon (FR), San Diego, Hawaii en New York (USA).


Het reizende verhaal wordt gaandeweg opgetekend in een zichzelf-schrijvende roman. Tegelijkertijd is de wereldtour een zoektocht naar de ultieme stad waar de 23 meter hoge machine gebouwd kan worden en z´n emoties kan uitspuwen.

 

Gerelateerd nieuws

Nijmegen heeft langste 3D-betongeprinte fietsbrug ter wereld

Nijmegen heeft langste 3D-betongeprinte fietsbrug ter wereld

Met een lengte van 29 meter beschikt Nijmegen sinds kort over de langste betonnen 3D-fietsbrug ter wereld. De brug is in volledige vormvrijheid ontworpen, dankzij onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven en de…

Als de hele kamer je telefoon oplaadt...

Als de hele kamer je telefoon oplaadt...

In een poging alle bureau's ter wereld te bevrijden van hun wirwar aan oplaadsnoeren, hebben onderzoekers van de universiteiten van Michigan en Tokio een systeem ontwikkeld om veilig elektriciteit via de ether te…

De impact van extreme golven op offshore constructies meten

De impact van extreme golven op offshore constructies

Harde stormen kunnen steile, brekende golven veroorzaken die met enorme kracht tegen platforms en windturbines slaan. Wetenschappers van NTNU en Sintef bestuderen het gedrag van offshore constructies die aan dit soort…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Volledig metalen transponderschakelaar CTA

Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nóg sterkere variant dan de kunststof versie.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 september 2021, Brainport Industries Campus, Eindhoven

[RE]CONNECT EVENT

Een conferentie over test- en meettechnologieën voor ingenieurs, wetenschappers en managers.

23 september 2021

Online dag over simulaties voor milieutechniek

Comsol houdt een online event over de toepassing van simulaties binnen de milieutechniek.

28 september 2021

Electronics & Applications

E&A gaat over de totale elektronicaketen van print tot product.

Meer agendapunten »