EO

Aad van der Horst Fellow Chartered Engineer

28 juni 2021 om 13:54 uur

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (Kivi) benoemt Aad van der Horst, technisch adviseur Bam Infraconsult en emeritus hoogleraar in Construction Technology of Civil Engineering Structures aan de TU Delft, als Fellow Chartered Engineer. Het toekennen van de Fellowship-status is een erkenning van zijn leiderschap en professionele prestaties, waaronder zijn bijdragen aan de Oosterscheldekering, de Tweede Maasvlakte, de Waalbrug bij Nijmegen, de brug over het Hartelkanaal, de HSL-afzinktunnel en de Botlekspoortunnel.


Ook bouwde hij, samen met collega's, Bam Infraconsult uit van 70 medewerkers tot een internationaal befaamd bureau van 400 medewerkers met vestigingen in Panama, Dubai, Jakarta, Singapore en Perth.

 

Zijn werk is voor de bouwbranche en voor de Koninklijke Bam Groep van groot belang geweest.
Hij doceerde bij het Unesco Institute of Hydraulic Engineering aan jonge ingenieurs uit ontwikkelingslanden en bekleedde diverse (vrijwillige) functies, al dan niet werk gerelateerd. Al zijn activiteiten, zowel professioneel als maatschappelijk, komen ten goede van de samenleving. Als ingenieur en hoogleraar heeft hij maatschappelijke en academische waarden met elkaar weten te verbinden en heeft een brug geslagen tussen wetenschap en praktijk.


In Nederland vindt de toekenning van de titel Fellow Chartered Engineer, FCEng. voor de derde keer plaats (ir. Edward Heerema FCEng, 2016 - Jon Prichard FCEng, 2017).

Chartership Status

Het doel van Chartership bij Kivi is het voortdurend stuwen van de professionele ontwikkeling van ingenieurs middels levenslang leren, het stimuleren van innovatie, het borgen van kennis in het vakgebied, en het verzekeren van de maatschappelijke dialoog en verantwoord handelen van de ingenieur. Chartership draagt bij aan de ontwikkeling van techniek en onderscheidt de ingenieurs die daaraan bijdragen. De titels die hierbij horen zijn Chartered Engineer (MSc-niveau) en Incorporated Engineer (BSc-niveau). Dit zijn internationaal erkende kwalificaties voor ingenieurs die nu al veelal in de Britse Gemenebestlanden, het Midden-Oosten en in toenemende mate in Azië en Zuid Amerika gangbaar zijn.

 

Gerelateerd nieuws

Intelligente camera helpt Nederlands CSI

Intelligente camera helpt Nederlands CSI

Een liniaal langs een voetafdruk of bloedspoor. Dat hoeft straks niet meer. Dankzij een nieuwe techniek die de TU Delft en het NFI ontwikkelden voor het verbeteren van bewijsfotografie bij sporenonderzoek: De FreeRef.…

Nieuwe techniek fasetralie voor Nasa's Gusto missie

Nieuwe techniek fasetralie voor Nasa's Gusto missie

Nasa's ballonmissie Gusto neemt eind dit jaar de Nederlandse multi-pixelcamera van SRON en TU Delft naar de rand van de ruimte. Daar gaat hij de spectraallijnen observeren van geïoniseerde atomen tussen de sterren…

Speciaal beton vangt energie van golven die tegen de kust beuken

Flexibel beton vangt energie van golven die tegen de kust beuken (video)

Golven die tegen de kust aan beuken generen energie. Onderzoekers Branko Šavija en Yading Xu van de TU Delft willen die energie door middel van een speciaal soort beton opvangen en zo een alternatieve energiebron…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Volledig metalen transponderschakelaar CTA

Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nóg sterkere variant dan de kunststof versie.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

29 september 2021, Groningen

Main Industry

Vakbeurs voor industrial maintenance en smart industry

4 oktober 2021

Week van de mki

FME-week over boeien en binden in de techniek.

13 oktober 2021, Den Bosch

Efficiënt Aandrijven Event 2021

De focus van dit event ligt op energiebesparende oplossingen in de gehele aandrijfketen en niet...

Meer agendapunten »