EO

'Brabant' werkt aan Smooth Supply Chain

28 juni 2021 om 13:48 uur

Piet Oomen (ASML), Leo Kemps en Marlou Claes (beiden LCB) kijken terug op een mooie samenwerking tussen beide partijen.

Logistics Community Brabant (LCB), de universiteiten van Breda, Eindhoven en Tilburg, en de bedrijven NLDA en ASML hebben een programma opgezet voor Supply Chain Management afstudeerstages bij ASML en toeleveranciers op gezamenlijke logistieke onderwerpen. Doel van het programma is de supply chain te verbeteren.


De eerste stap naar een 'smooth supply chain' werd anderhalf jaar geleden ingezet en resulteerde in drie LCB-studies die door studenten zijn uitgewerkt.

 

Marlou Claes van LCB: "Samen met ASML en een tiental leveranciers zijn aandachtsgebieden geformuleerd zoals tactische planning, ketensamenwerking, reparatie- en serviceplanning, capaciteitsplanning en het vertalen van forecasts naar doelmatige planningen. De uitkomsten zijn praktisch toepasbaar en kunnen generiek vertaald worden naar alle lagen binnen de supply chain."

De uitkomsten van de afstudeerstages vormen de basis voor een opleidingsprogramma dat LCB nu aan het ontwikkelen is om de communicatie en samenwerking binnen de supply chain verder te verbeteren.

Chipmachinefabrikant ASML kent een significante groei. Een goed op elkaar ingespeelde supply chain is daarom van essentieel belang. Piet Oomen, directeur Supply Chain Management Mechatronics & Electronics bij ASML, zag kansen en ging een kennissamenwerking aan met Logistics Community Brabant om een kennisplatform te ontwikkelen.

Dit resulteerde in een High Tech Supply Chain-kerngroep. ASML, VDL ETG, KMWE, NEWAYS en AAE plaatsten stagiaires om diepgaande studies uit te voeren en D&D kunststoffen, Sentech, VDL IM, Metalnet bv, NTS, BOA en Coredux werkten intensief mee aan de breedgedragen kennisdeling. "Het vergt een open instelling en onderling vertrouwen om samen supply chain-kennis uit te wisselen. Deze organisaties zien de voordelen van versneld van elkaar leren", aldus Claes.

"Uitgangspunt is dat we elkaar naar een hoger niveau tillen", zegt Oomen. "Dat geldt ook voor ASML zelf. Toeleveranciers wisselen niet alleen onderling 'best practices' uit, maar geven ook aan waar wij verder in kunnen verbeteren. De open instelling van alle deelnemers is van grote waarde en stelt ons allemaal in staat om ambitieuze groeidoelstellingen op een slimme manier waar te maken. LCB, BUas, Tu/e, Tiu en NLDA hebben op professionele wijze praktische tools ontwikkeld die ook voor onze andere suppliers van waarde zijn."

 

Gerelateerd nieuws

Security Check Procesautomatisering uitgebracht

Security Check Procesautomatisering uitgebracht

Begin juli is in Den Haag de Security Check Proces-automatisering gelanceerd. Dit is een interactieve zelfscan die Nederlandse organisaties handvatten biedt om hun industriële controlesystemen (ICS-SCADA) veiliger te…

Samenwerking moet Zuid-Holland wereldwijde leverancier maken van kwantumapparatuur

Samenwerking moet Zuid-Holland wereldwijde leverancier maken van kwantumapparatuur

In Zuid-Holland werken 6 private partijen samen om een kwantumcomputer met high-quality apparatuur werkend te krijgen: het zogenaamde ImpaQT-project. Als dat slaagt, geeft dat deze regio wereldwijd een unieke positie als…

ABN Amro: 'Aantal cyberaanvallen stijgt explosief; risicobewustzijn bedrijven daalt '

ABN Amro: 'Aantal cyberaanvallen stijgt explosief; risicobewustzijn bedrijven daalt '

Hoewel tijdens de coronacrisis sprake was van een explosieve toename van het aantal cyberaanvallen, schatten bedrijven het risico op cybercriminaliteit veel lager in dan vóór de crisis. Dat melden ABN Amro en MWM2, die…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Volledig metalen transponderschakelaar CTA

Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nóg sterkere variant dan de kunststof versie.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 september 2021

Online dag over simulaties voor milieutechniek

Comsol houdt een online event over de toepassing van simulaties binnen de milieutechniek.

23 september 2021, Brainport Industries Campus, Eindhoven

[RE]CONNECT EVENT

Een conferentie over test- en meettechnologieën voor ingenieurs, wetenschappers en managers.

28 september 2021

Electronics & Applications

E&A gaat over de totale elektronicaketen van print tot product.

Meer agendapunten »