EO

UvA benoemt hoogleraar Human Factors in the Internet of Things

14 juni 2021 om 11:47 uur

Het IoT regelt alles zelf. Toch? Of blijft de mens een belangrijke spil? De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft iemand benoemd die hierover moet nadenken. Judith Good is de nieuwe hoogleraar Human Factors in the Internet of Things .


Het onderzoek van Good richt zich op de vraag hoe mensen het beste versterkt (kunnen) worden door middel van innovatieve en inclusieve digitale technologieën. Haar benadering is gebruikersgericht en participatief, met als doel vanaf het allereerste begin samen te werken met de gebruikers van de technologieën die worden ontworpen. Haar specifieke aandachtsgebieden zijn leren (inclusief game-based learning en game creation voor leren), en het ontwikkelen van technologieën die het leven van mensen met een handicap (waaronder mensen met autisme) kunnen verbeteren. Dergelijke technologieën kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder virtual en augmented reality, maar ook mobiele, tastbare en sensorgebaseerde toepassingen.

 

Als hoogleraar van deze nieuwe leerstoel gaat Good zich richten op het ontwikkelen van impactvolle technologieën die uitgaan van een goed begrip van gebruikers en hun behoeften, en gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en op het ‘Internet of Things' gebaseerde systemen, maar die vanwege hun gebruiksgemak en lage kosten in echte omgevingen inzetbaar zullen zijn. De leerstoel vervult daarmee een brugfunctie tussen de vier onderzoeksthema's van het Informatics Institute: Artificial Intelligence, Computational Science, Data Science en Systems and Networking.

 

Over Judith Good

 

Judith Good is sinds 2005 verbonden aan de University of Sussex in het Verenigd Koninkrijk, sinds 2017 als Hoogleraar Interaction Design and Inclusion. Eerder werkte ze als universitair docent aan de University of New Mexico in de Verenigde Staten, en was ze research fellow aan de University of Edinburgh.

 

Good was betrokken bij verschillende software en game-ontwikkelingen, waaronder bij de African Farmer Game, een educatieve simulatie waarmee toekomstige beleidsmakers uit de eerste hand de complexe beslissingen en onzekerheden kunnen ervaren waarmee kleinschalige boeren in Sub-Sahara Afrika worden geconfronteerd. Good publiceerde veelvuldig in wetenschappelijke tijdschriften, waaronder in ACM CHI Conference on Human Factors in Computing Systems, ACM Interaction Design and Children Conference, Journal of Visual Languages and Computing, en de International Journal of Human Computer Studies. 

 

Gerelateerd nieuws

Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive genomineerd voor Hermes Award

Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive genomineerd voor Hermes Award

De nominaties voor de Hermes Award zijn bekend: Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive maken kans op de jaarlijkse technologie-innovatieprijs van de Hannover Messe.

Nieuwe versie installatienorm industriële gebouwen behandelt Single Pair Ethernet

Nieuwe versie installatienorm industriële gebouwen behandelt Single Pair Ethernet

In maart 2022 is de nieuwe editie van de installatienorm IEC 61918:2018/AMD1:2022 Amendment 1 - "Industriële communicatienetwerken - Installatie van communicatienetwerken in industriële gebouwen" gepubliceerd…

Fraunhofer verhoogt de efficiëntie van machines met cognitieve transformatie van industriële processen

Fraunhofer in Hannover: cognitieve transformatie van industriële processen

Op de Hannover Messe zal de Fraunhofer Cluster of Excellence Cognitive Internet Technologies CCIT demonstreren hoe cognitieve transformatie van industriële processen de efficiëntie van vormmachines kan verbeteren (hal…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

17 mei 2022, Parijs

Global Industrie

De internationale Franse industrievakbeurs Global Industrie integreert dit jaar Measurement World en GAS...

18 mei 2022, Kortrijk

Indumation

Techno-scène voor industriële automatisering.

19 mei 2022, online

Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’

NEN en het ministerie van SZW nodigen belanghebbenden uit om hier ontwikkelingen van en voor de industrie...

Meer agendapunten »