EO

Predictive Maintenance kennisdagen: de laatste stand van zaken in het vakgebied

14 juni 2021 om 10:14 uur

Voorspellend onderhoud belooft al enige tijd grote ontwikkelingen op het gebied van efficiency en verlagen van de downtime. Bedrijven kunnen bij een juiste implementatie kosten verlagen en efficiency verhogen. Tijdens de Predictive Maintenance online kennisdagen komen de laatste onderhoudsstrategieën, software, technologie en tools langs, zo belooft organisator FHI.


Op hoofdlijnen behandelen deze kennisdagen op 22 en 23 juni vier thema's: technologie, data, analyse en organisatie/transformatie.

 

Een van de deelnemende bedrijven is Croonwolter&Dros. Michiel Dondorp en Anish Bisnajak bespreken hoe je een data scientist effectief in kan zetten binnen de industrie. Want een dergelijke specialist komt tal van uitdagingen tegen, zoals verschillende bedrijfsculturen, verschillende soorten installaties en organisatorische versplintering binnen organisaties.

 

Branchegenoot Emseron gaat tijdens de kennisweek in op een conditiebewakingsprogramma voor trilling detectie. Zo kunnen bedrijven hun roterende machinerie beter in de gaten houden. Novotek bespreekt een use case uit Engeland. Daar worden in een industrieel bedrijf pompen geanalyseerd op basis van procesdata. Kan deze methode failures goed en tijdig voorspellen?

 

FHI-lid Samson bespreekt de digitale revolutie in de vorm van accurate ventieldiagnose. Ook stelt Jos Geers van Samson de vraag: waar komt de data precies vandaan? Erik Daalder van Schneider Electric gaat in zijn sessie "From sensor to boardroom" meer vertellen over asset performance management.

 

UReason verzorgt ook een webinar tijdens deze kennisdagen en informeert u over ‘het sluiten van de loop in data gedreven onderhoud'. Jules Oudmans schetst onder andere welke organisatorische veranderingen het gevolg zijn van datagedreven onderhoud. Diederick Nab van WAGO bekijkt tijdens zijn webinar wat de mogelijkheden van de cloud zijn met betrekking tot predictive maintenance. Want het kan nog een uitdaging zijn om alle slimme apparaten volop te benutten, zo zal Diederick Nab zijn publiek voorhouden.

 

In het webinar "Pompen of verzuipen in procesdata: een gestructureerde aanpak voor predictief onderhoud" van Kees Lambregts (Novotek) wordt een praktische use case bij een groot waterschap besproken. Koen Leeflang en Robert Vincente van Festo vertellen u meer over perslucht en pneumatiek, de meest betrouwbare en breedst toepasbare energie- en aandrijfbronnen binnen een productieomgeving. Welke onderhoud is hier geschikt en is voorspellend onderhoud hier op zijn plaats?

 

Wiek Wijands van Kensan (namens Weidmüller) behandelt een case rondom een predicitive warning system in een windmolen. De vraag is: hoe kun je met relatief weinig data toch een betere proces- en onderhoudsbeheersing creëren. Eric van Nispen (Wonderware) zal tijdens zijn sessie een live demo geven waarin hij toont hoe u met minimale inspanning zelf een systeem creëert dat u op voorhand zal waarschuwen voor downtime en het uitvallen van assets. Er wordt onder andere getoond hoe een effectieve downtimeregistratie doorgevoerd kan worden. Yokogawa tenslotte zal een usecase tonen waarbij veiliger toegang tot de juiste software-repositories wordt besproken.

 

Gerelateerd nieuws

Rathenau: 'Volop kansen om impact innovaties te vergroten'

Rathenau: 'Volop kansen om impact innovaties te vergroten'

Er liggen volop kansen om kennis en innovatie beter in te zetten voor de grote uitdagingen van de samenleving, zoals klimaatverandering, de toekomst van de gezondheidszorg of een eerlijke data-economie. Dat stelt…

Nieuwe holografische camera kijkt om hoeken en ziet het ongeziene met grote precisie

Nieuwe holografische camera kijkt om hoekjes en ziet het ongeziene met grote precisie

Onderzoekers van de Northwestern University (VS) hebben een nieuwe camera met hoge resolutie uitgevonden die het ongeziene kan zien - ook om hoeken en door verstrooiende media, zoals huid, mist of mogelijk zelfs de…

Hoe schoenen - en auto's - 's nachts van kleur kunnen veranderen

Hoe schoenen - en auto's - 's nachts van kleur kunnen veranderen

Platforms als Instagram geven gebruikers de vrijheid om hun foto's of video's direct te bewerken met behulp van filters. Met één klik kunnen ze het palet, de toon en de helderheid van hun inhoud wijzigen door…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Xelity 10TX is dé IP67 switch voor professionele netwerken

Murrelektronik heeft een IP67 Managed switch met 10 poorten aan het assortiment toegevoegd. Deze bespaart ruimte in de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 november 2021

The Battery Show

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

1 december 2021, Den Bosch

Food Technology

Hoe ziet het voedselsysteem van de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie hierin?

3 december 2021, online

Seminar on the recycing of permanent magnets

This seminar presents a technical and market overview of magnet recycling in the EU, with current R&I...

Meer agendapunten »