EO

Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

07 juni 2021 om 11:31 uur

Bert-Jan Woertman wordt de nieuwe directeur van Mikrocentrum. Hij volgt op 16 augustus Geert Hellings op, die dan ruim 18 jaar directeur is geweest.


"Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn team en opvolger." Met deze woorden kondigde Geert Hellings op 1 maart 2021 zijn afscheid aan. Met dit nieuwe hoofdstuk, doelt Hellings op de herpositionering die Mikrocentrum de laatste jaren heeft ingezet. De komende jaren focust Mikrocentrum zich op het verder uitbouwen van de ambitie om dé ontmoetingsplek voor de hightech- en maakindustrie te zijn, waarin de unieke combinatie van Opleiden, Ontmoeten en Ondernemen centraal staat. In Bert-Jan Woertman is de opvolger gevonden om aan dat groeiproces verder leiding te geven.

 

Bekend gezicht

Voor velen is Woertman een bekend gezicht. Hij begon zijn carrière als HR manager bij Philips en was daarna 11 jaar verbonden aan High Tech Campus Eindhoven. Als Director Marketing Communications was hij verantwoordelijk voor de internationale uitbouw van dit merk. Als mede-initiator heeft hij het start-up accelerator programma HighTechXL uitgebouwd tot een van de top 5 high impact programma's ter wereld. Daarna was hij Commercieel Directeur van de TU/e campus en was hij als Managing Director betrokken bij de start van de Brainport Industries Campus. De laatste jaren heeft hij zijn ervaring met het bouwen van innovatieve ecosystemen ingezet bij de start-ups SocialMachines en AlphaBeats en als Liaison Manager bij TU/e Innovation Space.


Woertman is geen onbekende voor Mikrocentrum. Hellings: "We kennen Bert-Jan Woertman al vele jaren. Dat gaat verder dan de tijd waarin we een dependance op de High Tech Campus hadden; we hebben ook in diverse projecten samengewerkt. Bert-Jan kent Mikrocentrum dus goed en wij hem. Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik aan hem het stokje mag overdragen. Bert-Jan is een echte community bouwer en verbinder. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij, samen met het fantastische Mikrocentrum team, de ambities van Mikrocentrum doorontwikkelt en met onze vele partners verder bouwt aan de technologie van de toekomst."

 

Woertman: "Na 20 jaar ervaring in internationale innovatieve omgevingen, heb ik ervaren dat samenwerken in slimme netwerken het verschil maakt. Door de uitwisseling van mensen, ervaring en ideeën worden kennis, creativiteit en ondernemerschap beter benut. Mikrocentrum speelt hierin een centrale rol. Als de nieuwe directeur wil ik met het team bijdragen aan nieuwe gezamenlijke successen voor klanten, partners en de hightech- en maakindustrie in zijn geheel."

 

Afscheid en kennismaking begin najaar

In het najaar organiseert Mikrocentrum een bijeenkomst om Geert Hellings te bedanken voor 18 jaar inspirerend leiderschap en kennis te maken met Bert-Jan Woertman. Mededelingen hierover volgen nog.

 

Gerelateerd nieuws

Philips waarschuwt voor productiestop AED's  door chiptekort

Philips waarschuwt voor productiestop AED's door chiptekort

Philips vreest dat het de productie van apparatuur om hartstilstanden te behandelen, op korte termijn moet stoppen vanwege het wereldwijde chiptekort. Dat zei bestuursvoorzitter Frans van Houten maandag in gesprek met de…

Solar Impulse Foundation van Bertrand Piccard maakt meer dan 1000 winstgevende oplossingen klaar om klimaatverandering tegen te gaan

1000 winstgevende oplossingen voor klimaatverandering

Een waterpomp die geen elektriciteit vraagt, een standaardstekker en -stopcontact voor gelijkstroomtoestellen die CAPEX / OPEX en verzekeringskosten verlaagt en het milieu spaart ; en een technologie om snel en goedkoop…

95,5 miljard euro EU-financiering beschikbaar voor onderzoek en innovatie

95,5 miljard euro EU-financiering beschikbaar voor onderzoek en innovatie

Nederlandse innovatieve ondernemers en onderzoekers kunnen tot en met 2027 een beroep doen op financiering vanuit het nieuwe onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Dat is gericht, met actieve ondersteuning…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

7 juni 2021, online

Vision, Robotics & Motion business event

Het online alternatief voor de vakbeurs Vision, Robotics & Motion.

29 juni 2021, online

Behoud onderhoudskennis – en ervaring in de energiesector met behulp van Mixed Reality

Hoe kunnen energiebedrijven voorkomen dat waardevolle kennis de deur uitloopt door vergrijzing en andere...

29 juni 2021

Webinar: Hoe machinegegevens te verzamelen en te gebruiken via on-site oplossingen

Gericht op het bruikbaar maken van machine- en procesdata via lokale systemen

Meer agendapunten »