EO

Acht startups in finale Philips Innovation Award

31 mei 2021 om 09:52 uur

een levende doodskist gemaakt van mycelium, een zelf verwarmende lunchbox en een energietechnologie die ijzer omzet in brandstof. Dat zijn 3 van de 8 finalisten voor de Philips Innovation Award 2021.


Ondernemende studenten die vernieuwende ideeën zitten motiveren hun eerste stappen op weg naar succes te zetten: dat is waar de Philips Innovation Award voor staat. De Hybrid Grand Final is maandag 31 mei live te volgen om 20:30 uur via de website www.phia.nl .

 

Dit is een fysiek evenement waar tegelijkertijd ook online publiek aan deelneemt. Tijdens de avond zullen acht startups hun innovatie pitchen voor de jury, voorgezeten door CEO Frans van Houten van oninklijke Philips. Sander Schimmelpenninck presenteert een live tafelgesprek waar gastsprekers Gillian Tans, Chairwoman bij Booking.com, en Ben Woldring, oprichter van Bencom Group aan zullen deelnemen.

 

Twee categorieën

De competitie bestaat twee categorieën, de Innovator competitie en de Rough Diamond competitie. In elk van deze categorieën wordt één winnaar aangewezen. De startups waarvan het idee nog in de kinderschoenen staat strijden voor de Rough Diamond prijs ter waarde van €10.000 euro. Daarentegen zal de Innovator competitie bepalen welke startup naar huis gaat met de hoofdprijs ter waarde van €50.000 om zo hun innovatie naar een nog hoger niveau te brengen. Naast het startkapitaal kunnen alle startups ook rekenen op advies en een groot netwerk van partners die verbonden zijn aan de Philips Innovation Award.

 

Finalisten Innovator

De vijf startups die genomineerd zijn voor de Innovator prijs bieden oplossingen voor een breed scala aan maatschappelijke kwesties. Zo wil de startup Loop, met een levende doodskist gemaakt van mycelium het menselijk lichaam milieuvriendelijk laten verteren in de grond door de voedingsbodem met bomen en platen te verreiken. De tweede finalist, Heatbox, voorziet in de groeiende vraag naar flexibel, warm en gezond eten buitenshuis met de zelf verwarmende lunchbox. Verder draagt de startup Chainable bij aan een circulaire economie met het ontwerpen van circulaire keukens speciaal voor woningcorporaties en institutionele beleggers. De laatste twee finalisten zijn Scope Biosciences en Daphne Textile Research. Scope Biosciences heeft een technologie ontwikkeld waarmee snel en nauwkeurig gediagnosticeerd kan worden. Met hun moleculaire diagnostische platform maken zij testen toepasbaar op grote schaal. Tenslotte pakt Daphne Textile Research de massaproductie in de textielindustrie aan. Op basis van synthetisch textiel laat de startup dierlijke materialen, zoals leer en wol, groeien in het lab zonder de tussenkomst van een dier.

 

Finalisten Rough Diamond

Tijdens de finale zullen Rapidemic, RIFT en ReAlliance om de Rough Diamond prijs strijden. De eerste finalist, Rapidemic, speelt in op de huidige corona pandemie met een testmethode die direct inzetbaar is bij een snel verspreidende virussen. ReAlliance strijd als tweede finalist in de Rough Diamond competitie. De startup probeert de kloof tussen producenten en consumenten te dichten door producenten te ondersteunen bij het gebruik van gerecycleerde materialen en consumenten te stimuleren producten te recycleren. De laatste startup, RIFT zet met een innovatieve energietechnologie ijzer brandstof om zodat met de vrijgekomen warmte energie-intensieve industrieën bevoorraad kunnen worden zonder CO2 uitstoot.

 

Gerelateerd nieuws

EPFL heeft nu ook een Hyperloop-testbaan

EPFL opent eerste Europese Hyperloop-testbaan

Ingenieurs van EPFL hebben, in samenwerking met spin-off Swisspod, een Hyperloop-testbaan gebouwd op de campus van Lausanne. Ze zullen de grote vacuümbuis gebruiken voor ultrasnel reizen om een ​​lineaire…

HBK monitort 3D-geprinte metalen voetgangersbrug in Amsterdam

3D-geprinte metalen voetgangersbrug in Amsterdam: van top tot teen gemonitord

Hottinger Brüel & Kjær (HBK) heeft rekstroken en data-acquisitie-apparatuur geleverd voor de monitoring van de metalen 3D-geprinte voetgangersbrug, die onlangs over de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam is…

Apparaat oogst energie uit je zweterige vingertoppen terwijl je stilzit - of (in de zon) ligt

Apparaat oogst energie uit je zweterige vingertoppen terwijl je stilzit - of (in de zon) ligt

Zweterigheid heeft vanaf nu een voordeel. Er is namelijk een apparaat ontwikkeld dat energie uit het zweet op je vingertoppen haalt. Tot op heden is het de meest efficiënte ‘on-body energy harvester’ die ooit is…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

17 augustus 2021

Future of CAD and PDM

Dit webinar zal ingaan op de toekomst van CAD en PDM met behulp van Onshape.

8 september 2021

Webinar Open OT-architecturen

De vierde industriële revolutie verwacht dat computerapplicaties van productiebedrijven zich kunnen...

8 september 2021, Brussel

Machineering

Maak- en engineeringtechnologie in levende lijve en met fysieke interactie ontdekken.

Meer agendapunten »