EO

500.000 euro beschikbaar voor 5G-innovatie in Zuid-Holland

11 mei 2021 om 12:28 uur

Zuid-Holland stelt 500.000 euro beschikbaar waarmee technologiebedrijven hun 5G-innovaties kunnen testen in fieldlabs . Bedrijven kunnen dus nu al experimenteren met technologie die pas over een paar jaar beschikbaar komt.


Zuid-Holland telt zeven fieldlabs met elk een eigen focus, waardoor bedrijven kunnen testen in een voor hen relevante eindmarkt. Technologiebedrijven kunnen 10 - 50.000 euro ontvangen om in deelnemende 5G-fieldlabs te testen.

 

50 mkb'ers toonden  al interesse

Veel grote bedrijven bereiden zich al voor op de komst van 5G, vaak samen met een van de aanbieders van 5G infrastructuur. Voor het mkb is dit lastiger. De regeling ‘Do IoT Vouchers voor 5G-innovatie' is daarom speciaal voor het mkb bedoeld. De fieldlabs werken met de stand-alone 5G-infrastructuur van de TU Delft en worden actief gesteund door de provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Economic Board Zuid-Holland, KPN en T-Mobile. Zo'n 50 mkb-bedrijven hebben al interesse getoond om van de regeling gebruik te maken.

 

"Een gouden kans voor bedrijven," noemt gedeputeerde Meindert Stolk (provincie Zuid-Holland) de regeling. "Die kunnen nú al experimenteren met technologie die pas over een paar jaar beschikbaar komt. Mooi om te zien hoe de fieldlabs innovatie in Zuid-Holland versnellen."


Door de gefaseerde ontwikkeling van het 5G netwerk kunnen bedrijven momenteel nauwelijks experimenteren met toepassingen op hogere frequenties. Een snellere 3.5 GHz-infrastructuur zal pas in 2022 beschikbaar zijn; de 26 GHz-infrastructuur nog weer later.

 

Gerelateerd nieuws

UvA benoemt hoogleraar Human Factors in the Internet of Things

UvA benoemt hoogleraar Human Factors in the Internet of Things

Het IoT regelt alles zelf. Toch? Of blijft de mens een belangrijke spil? De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft iemand benoemd die hierover moet…

Kooyprijs voor snelheidsbepaling van drones met radar

Kooyprijs voor snelheidsbepaling van drones met radar

Keith Klein heeft de Kooy Prijs gewonnen met zijn afstudeerscriptie over 3D-snelheidsbepaling van onbemande vliegtuigen met behulp van radargegevens: ‘Estimating 3D motion from radar data: Exploiting an…

Europa gaat naar Venus - en Nederland gaat mee

Europa gaat naar Venus - en Nederland gaat mee

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft de Venus-satelliet EnVision geselecteerd als vijfde medium-class missie binnen haar Cosmic Vision programma. Daarmee begint een nieuw tijdperk van onderzoek naar Venus—Nasa…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

7 juni 2021, online

Vision, Robotics & Motion business event

Het online alternatief voor de vakbeurs Vision, Robotics & Motion.

15 juni 2021

Webinar: Hoe data inzichtelijk te maken en te gebruiken via Cloud-toepassingen

Gericht op het inzichtelijk en bruikbaar maken van machine- en procedata

17 juni 2021

Schneider Electric Webinar: Cloud-oplossingen voor industriële processen

Gericht op op het hoe en waarom van Cloud-oplossingen

Meer agendapunten »