EO

Wilde dieren beschermen met LoraWan (video)

17 mei 2021 om 09:30 uur

In het ‘Central Tuli Game Reserve’ in Botswana worden de wilde dieren sinds kort beschermd met behulp van slimme techniek. Een Lorawan-netwerk met vijf gateway installaties en verschillende sensoren zorgt voor een ‘wildlife corridor’: vrije en veilige verbinding tussen aangrenzende natuurgebieden om wilde dieren hun oude migratie routes laten lopen.


Het wildpark bestaat uit zo'n 70.000 hectare, deels gekocht door investeerder en Filantroop Albert Hartog, die het gebied vrij wil maken van oude hekken en prikkeldraad. Smart Parks telt de staf, gidsen en onderzoekers in staat voertuigen, rangers, wegen en het recentelijk opgeleverde geavanceerde high tech hek te monitoren dat de leefomgeving van mensen en het natuurreservaat scheidt. Dankzij het Lorawan netwerk kan het parkmanagement sensoren en apparaten inzetten voor nauwkeurige monitoring van bedreigde diersoorten zoals de neushoorn en gedetailleerde data verzamelen. Hiermee kan het operaties omtrent het beheer van het landschap optimaliseren. Bovendien komt de herplaatsing en introductie van bedreigde en verdwenen diersoorten dichterbij.

Wilde dieren beschermen met LoraWan 

Het netwerk verzamelt gegevens van de sensoren en apparaten verspreid over het reservaat. De sensoren tracken wildlife en sturen nauwkeurige informatie via het Lorawan netwerk over wegen, toegangspoorten, voertuigen, water, brandstoftanks en gebouwen, wat de operationele planning en het parkbeheer vereenvoudigt. Het geëlektrificeerde hek wordt gemonitord met behulp van sensoren die de spanning van het hek meten. Bij vernieling of beschadiging van het hek, sturen de sensoren een melding naar de control room, zodat er direct gereageerd kan worden door het onderhoudsteam. Alle gegevens van de sensoren worden verwerkt in een webapplicatie.

 

Gedurende komende periode zal het netwerk worden uitgebreid met meer functionaliteiten, waaronder digitale camera's, akoestische sensoren en de laatste OpenCollar Edge sensoren met embedded machine learning functies.

 

Hartog: "Ik hoop te bereiken dat de witte en zwarte neushoorn terugkeren in Tuli. Deze iconische dieren zijn door stroperij dramatisch in aantal afgenomen. De zwarte neushoorn wordt zelfs zo bedreigd dat er in het wild nog maar zo'n 5.600 exemplaren leven. In het najaar van 2021 moeten de eerste neushoorns hier weer terug zijn. Met de installatie van Smart Parks hebben we het gebied een grote stap dichterbij naar gereedheid gebracht. Je kan pas bedreigde diersoorten terugplaatsen als je beschermmaatregelen tegen stroperij en mens dier conflicten op orde zijn. Dat is nu gelukkig het geval."

 

Smart Parks-documentaire

Studio Harmens voegde zich tijdens deze expeditie bij het team en maakte een documentaire die later dit jaar zal verschijnen. De (korte) trailer:

 

Gerelateerd nieuws

Millennium Technology Prize open voor inzendingen

Millennium Technology Prize open voor inzendingen

De volgende Millennium Technology Prize wordt op 25 oktober 2022 uitgereikt. Baanbrekende innovaties die deze prijs verdienen, kunnen van 2 augustus tot en met 31 oktober 2021 worden genomineerd. Nominaties van…

EPFL heeft nu ook een Hyperloop-testbaan

EPFL opent eerste Europese Hyperloop-testbaan

Ingenieurs van EPFL hebben, in samenwerking met spin-off Swisspod, een Hyperloop-testbaan gebouwd op de campus van Lausanne. Ze zullen de grote vacuümbuis gebruiken voor ultrasnel reizen om een ​​lineaire…

HBK monitort 3D-geprinte metalen voetgangersbrug in Amsterdam

3D-geprinte metalen voetgangersbrug in Amsterdam: van top tot teen gemonitord

Hottinger Brüel & Kjær (HBK) heeft rekstroken en data-acquisitie-apparatuur geleverd voor de monitoring van de metalen 3D-geprinte voetgangersbrug, die onlangs over de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam is…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

17 augustus 2021

Future of CAD and PDM

Dit webinar zal ingaan op de toekomst van CAD en PDM met behulp van Onshape.

8 september 2021

Webinar Open OT-architecturen

De vierde industriële revolutie verwacht dat computerapplicaties van productiebedrijven zich kunnen...

8 september 2021, Brussel

Machineering

Maak- en engineeringtechnologie in levende lijve en met fysieke interactie ontdekken.

Meer agendapunten »