EO

Dutch Innovation Days: nieuw vijfdaags innovatiefestival in Enschede

04 mei 2021 om 10:32 uur

Van 26 t/m 30 mei vindt de eerste editie van de Dutch Innovation Days plaats. Het vijfdaagse innovatiefestival in Enschede barst volgens de organisatoren van de innovatie, inspiratie, eye candy en interactieve tentoonstellingen.


Hoe dan?

Deze ene vraag staat centraal tijdens de Dutch Innovation Days, oftewel ‘DID'; How DID they do that?

Hoe komen innovaties echt tot stand? Waarom mislukken sommige briljante ideeën? Hoe komt het dat zoveel iconische Nederlandse pioniers in Enschede gewoond en/of gestudeerd hebben? Hoe kom je bij Steve Jobs op de koffie? En hoe komen de aan de tekentafel bedachte innovaties uiteindelijk bij jou thuis?

 

The city as a playground

DID21 speelt zich van woensdag t/m vrijdag voornamelijk online af. De zaterdag is grotendeels fysiek op meerdere locaties in Enschede, met als epicentrum WARP Technopolis en het Stationsplein. De expo's, challenges, experiences en workspaces vinden plaats bij onder andere Digital Chef, INC,IDC, Rijksmuseum Twenthe, Museumfabriek, Concordia en meer.

 

Programma

  • Op woensdag 26 mei vindt de kick-off plaats met onder andere Daan Roosegaarde. Namens de Technologie Kring Twente (TKT) geeft hij een masterclass 'Landscapes of the Future', waarin hij een futuristische kijk biedt op de alledaagse werkelijkheid.
  • Donderdag 27 en vrijdag 28 mei zitten vol met inspirerende talks van onder andere de uitvinder van de WiFi, de grondlegger van YouTube en de ontwerpster van de ‘mind-reading dress, Q&A's, waanzinnig entertainment en toegang tot een hoogwaardig netwerk van ondernemers, opleiders, overheden en innovatieve talenten.
  • Create Tomorrow
    Op donderdag en vrijdag brengt Create Tomorrow studenten en innovatieve bedrijven online samen om deel te nemen aan een denktank.
  • Ontdekkingstocht
    Op zaterdag kunnen vrienden en families live ervaren hoe innovaties ontstaan, ontdekken wat er nodig is om een revolutionair idee in alle huiskamers te krijgen en spelen met innovaties die laten zien hoe we ons in de toekomst kleden, voortbewegen, gezond blijven en hoe we wonen en werken.
    Er zijn interactieve installaties, DIY-technologie, instagrammable exposities en nog veel meer. Innovaties van Nederlandse bodem vind je terug in galeries, bioscopen, musea, labs en andere bijzondere plekken in Enschede.

 

Online en fysiek waar mogelijk

De Dutch Innovation Days vindt grotendeels plaats in een online omgeving die erop is ingericht om de bezoeker onder te dompelen in creativiteit, technologie en innovatie. Als het RIVM groen licht geeft, dan vindt er een fysieke meet en greet plaats, zodat de DID'ers elkaar ook fysiek kunnen ontmoeten.

 

Zaterdag 29 mei is de dag dat de meeste activiteiten fysiek zijn ingericht, met Enschede als host om technologie, creativiteit en innovaties te ontdekken. Het uitgangspunt is: fysiek waar mogelijk en online als het veiliger is.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Gerelateerd nieuws

'Helft maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

'Helft Belgische maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

De helft van de Belgische maakbedrijven vreest voor een cyberaanval in de komende twaalf maanden. Dat blijkt uit een studie over cyberveiligheid in de maakindustrie waaraan zevenenzeventig bedrijven deelnamen.

Smart Industry programma leidt tot regionale kennis- en testcentra met honderden bedrijven

'Smart Industry programma leidt tot regionale kennis- en testcentra met honderden bedrijven'

'Stimuleren van digitalisering binnen de (maak)industrie leidt tot economische groei. Door samenwerking van het bedrijfsleven en overheden in het Programma Smart Industry is in vijf jaar tijd een nationaal netwerk…

'Korting op opladen auto’s langs de snelweg vermindert files'

'Korting op opladen auto’s langs de snelweg vermindert files'

Het laden van elektrische auto’s kan een zware belasting zijn voor het elektriciteitsnet. En auto-forenzen kunnen files veroorzaken. Carlo Cenedese van de RUG koppelde energiegebruik en transport met behulp van…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Deurgreepmodule PSENmlock van Pilz

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 mei 2021

Webinar KNAW: Techniek in je mobiele telefoon

Hoe krijg je al die techniek in een steeds dunner apparaat?

18 mei 2021, 18, 19 en 20 mei 2021

Machineveiligheid in vogelvlucht (online training)

18 mei 2021, online

The Battery Show & EV Tech Europe Digital Days

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

Meer agendapunten »