EO

Eerste voor auto-industrie goedgekeurde enkelchip oplossing voor grote, ultrabrede aanrakingsgevoelige displays

20 april 2021 om 13:38 uur

Eerste voor auto-industrie goedgekeurde enkelchip oplossing voor grote, ultrabrede aanrakingsgevoelige displays

Met ondersteuning van LCD en OLed displays reduceert Microchip’s laatste maXTouch touchscreen controller de integratiecomplexiteit en de kosten voor ultrabrede aanrakingsgevoelige displays tot 45 inch.

Om beter te kunnen voldoen aan de vraag naar betrouwbare, intuïtieve en gemakkelijk te bedienen gebruikersinterfaces binnen voertuigen, willen ontwerpers het liefst alle bestaande dashboardschermpjes combineren tot één ultrabreed scherm. Voor het stroomlijnen en vereenvoudigen van de systeemontwikkeling voor deze ultrabrede schermen, die nu al worden aangetroffen in elektrische voertuigen (EV's), geavanceerde assistentie systemen voor bestuurders (Adas) en premium voertuigen, introduceert Microchip Technology de maXTouch MXT2912TD-UW touchscreen controller. Dit is de eerste voor de auto-industrie goedgekeurde enkelchip oplossing voor displays tot 45 inch met een zeer brede beeldverhouding, voor de ondersteuning van displays met LCD- en displays met Oled-technologieën.

 

Met de MXT2912TD-UW zijn er niet langer meerdere aanrakingsgevoelige controllers nodig binnen de mens-machine interface (HMI) display van voertuigen. Deze enkelchip touch controller levert de hoogste rapportagescore op voor brede displays en is onafhankelijk van de display resolutie. Daarmee wordt gestreefd naar dezelfde gebruikerservaring als bij de vertrouwde mobiele telefoon. Dankzij de uitzonderlijke intrinsieke signaal-ruisverhouding (SNR) van de maXTouch serie ondersteunt de MXT2912TD-UW de detectie en het volgen via meervingerige dikke handschoenen door allerlei oppervlaktematerialen van verschillende dikte, zelfs bij de aanwezigheid van vervuiling.

 

Om te voldoen aan de ISO 26262 specificatie voor functionele veiligheid in wegvoertuigen is de MXT2912TD-UW voorzien van diverse veiligheids-gerelateerde functies, hetgeen de weg naar functionele veiligheidscertificatie voor het systeem van de display module vereenvoudigt. Het betreft periodieke zelftest, touch sensor test, intern flash en RAM testen, complete signaal datapad integriteitstesten en aanvullende microprocessor (MPU) kerntesten. De embedded firmware is ontwikkeld volgens Automotive SPICE processen.

 

Ter ondersteuning van de touchscreen controllers levert Microchip aanvullende componenten, zoals spanningsregelaars met lage spanningsval (LDO's), 8-16- en-32-bit microcontrollers (MCU's), controller area network (CAN) en CAN physical layer (PHY) controllers en nog veel meer.

 

Ontwikkelhulpmiddelen

De software ondersteuning bestaat uit Microchip's maXTouch Studio ontwikkelhulpmiddel en het maXTouch Analyzer inspectiehulpmiddel voor testen aan de productielijn. Daarnaast geven Microchip's applicatie en ondersteuningscentra klantgerichte ondersteuning voor ultrabrede ontwerpen overal ter wereld, zoals systeem en sensor simulatie/ontwikkeling, integratie alsook systeemafregeling. Ontwikkelhardware en technische ondersteuning kunnen worden aangevraagd.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Microchip Technology Europe BV
 

Gerelateerd nieuws

Een opblaasbare structuur die blijft staan zonder druk

Een opblaasbare structuur die blijft staan zonder druk (video)

Een team van de Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences (Saes, VS) heeft een op origami geïnspireerd ontwerp ontwikkeld voor opblaasbare constructies die bljiven staan zonder constante…

Opnieuw Nederlandse finalist European Inventor Award

Nederlandse uitvinder stabiele loopplank in finale European Inventor Award (video)

De Nederlandse ingenieur, ondernemer en uitvinder Jan van der Tempel is genomineerd voor de European Inventor Award 2021. Hij is een van de finalisten in de categorie Industrie. Dat maakte het Europees Octrooibureau (EOB…

Kijk hoe robots de productie van windturbines versnellen

Kijk hoe robots de productie van windturbines versnellen (video)

Robots kunnen de krachtige magneten die nodig zijn in windturbines in 55 seconden in de elektrische generatoren plaatsen. Een mens doet hier een uur over - en loopt daarbij het risico zijn vingers te beknellen.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Deurgreepmodule PSENmlock van Pilz

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

18 mei 2021, online

Citython

Innovatieve young professionals gaan de strijd met elkaar aan om mobiliteitsuitdagingen in steden op te...

18 mei 2021, 18, 19 en 20 mei 2021

Machineveiligheid in vogelvlucht (online training)

18 mei 2021

Webinar: Bit By Blazing Bit

Over high speed data-acquisitie en aansturing.

Meer agendapunten »