EO

1000 winstgevende oplossingen voor klimaatverandering

21 april 2021 om 12:42 uur

Solar Impulse Foundation van Bertrand Piccard maakt meer dan 1000 winstgevende oplossingen klaar om klimaatverandering tegen te gaan

Een waterpomp die geen elektriciteit vraagt, een standaardstekker en -stopcontact voor gelijkstroomtoestellen die CAPEX / OPEX en verzekeringskosten verlaagt en het milieu spaart ; en een technologie om snel en goedkoop lithium te winnen. Dat zijn zo maar 3 voorbeelden uit de 1008 marktrijpe milieu-oplossingen die psychiater en ontdekkingsreiziger Bertrand Piccard voor ons op een rijtje heeft gezet.


De Solar Impulse Foundation, geleid door Piccard, heeft de kaap van 1000+ geïdentificeerde oplossingen gepasseerd om het milieu op een financieel winstgevende manier te beschermen. Door politieke en economische besluitvormers de instrumenten te geven om een ​​veel ambitieuzer energie- en milieubeleid te voeren, wil de stichting hen helpen een routekaart op te stellen om hun doelstellingen voor koolstofneutraliteit voor 2050 te bereiken. 

 

Vier jaar na de aankondiging van het doel om 1000 schone en winstgevende oplossingen voor de milieucrisis te vinden, hebben Bertrand Piccard en de Solar Impulse Foundation hun doel bereikt en verbinden ze zich ertoe om nog verder te gaan.

 

De oplossingen zijn technologieën, producten, processen of diensten die afkomstig zijn van start-ups en grote bedrijven. Ze bestrijken de sectoren water, energie, bouw, mobiliteit, industrie en landbouw en hebben één ding gemeen: ze komen zowel het milieu als de economie ten goede. Elke kandidaat heeft een beoordelingsproces doorlopen, uitgevoerd door onafhankelijke experts, voordat hij het Solar Impulse Efficient Solution-label behaalde. Dit is het enige portfolio van gelabelde technologieën dat beschikbaar is voor overheden, bedrijven en individuen.

 

Piccard: "We hebben nu het bewijs dat er vandaag genoeg oplossingen bestaan ​​om onze wereld winstgevender, efficiënter en duurzamer te maken. Daarom zijn er geen excuses meer om niets te doen, aangezien besluitvormers niet meer kunnen beweren dat ecologie te duur is en de economie schaadt en banen vernietigt!"

 

De 1000+ oplossingen zijn al voor het publiek beschikbaar op de website van de Foundation. Deze zomer organiseert de stichting de oplossingen in een gids die het makkelijker maakt om concrete oplossingen te vinden en te implementeren. Met deze tool kan iedereen met drie klikken oplossingen vinden voor problemen in specifieke geografische, industriële of financiële omgevingen.

 

Om te bewijzen dat het oplossen van milieuproblemen economisch concurrerend is, zal de stichting verschillende overheidsinstanties een cleanprint bezorgen, dat wil zeggen een rapport met een duidelijk en concreet pad voor overheden en bedrijven om hun klimaatdoelen te bereiken in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs door gebruik te maken van de geïdentificeerde oplossingen. Verder zal het aangeven waar overheidsinstanties hun wettelijke kaders kunnen moderniseren voor de ambitieuze toepassing van deze oplossingen. De eerste Cleanprint zal Piccard presenteren op de COP26 Climate Summit in november 2021 in Glasgow.

 

Reacties (2)

Beste J.A.

Momenteel zorgt het economisch momentum er net voor dat er nog steeds een toename is binnen het gebruik van de fossiele brandstoffen en dat door de verkeerde subsidiëring het net heel moeilijk is om te concurreren voor de groenere oplossingen.
Een perfect groene oplossing bestaat (nog) niet, maar dat mag ons niet tegenhouden om de transitie versneld door te voeren.

En ik weet niet welke gerenommeerde instituten je aanhaalt, als je een studie volledig leest, en niet selectief hierin gaat knippen, dan zie al snel dat je argumentatie geen steek houdt.

De absolute meerderheid van het wetenschappelijk onderzoek zegt dat we dringend een andere richting in moet slaan. Dan mag je er vanuit gaan dat de fractie die dit tegenspreekt eerder dubieus is...
olivier, 23 april 2021 10:30
Het economisch momentum zorgt ervoor dat het bedrog over het klimaat zonder nadenken wordt geaccepteerd.
Ga zelf maar eens op onderzoek uit naar die factoren waar wel data over te vinden is bij gerenomeerde instituten en je zult verrast zijn.
J.A. Straver, 22 april 2021 08:48
 

Gerelateerd nieuws

Overheid en bedrijfsleven investeren 58 miljoen in CO?-vermindering industrie

Overheid en bedrijfsleven investeren 58 miljoen in CO₂-vermindering industrie

Verschillende organisaties werken in 9 samenwerkingsverbanden aan innovaties om de CO₂-uitstoot te verminderen in de industrie met subsidie van de regeling Missiegedreven Onderzoek Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). Ze…

Geoptimaliseerde verbindingstechnologie opent de deur naar veilig gebruik van waterstof in de luchtvaart

Magnetisch pulslassen maakt waterstofsystemen veilig voor vliegtuigen

Milieuvriendelijk vliegen op waterstof klinkt leuk, maar hoe maak je een veilig systeem voor deze cryogene brandstof die pas bij -253 graden Celsius bruikbaar is? Zowel tanks als leidingsystemen moeten bij zulke lage…

1,35 miljard euro voor innovatie vanuit Nationaal Groeifonds

1,35 miljard euro voor innovatie vanuit Nationaal Groeifonds

Voor kunstmatige intelligentie, regeneratieve geneeskunde, infrastructuur voor gezondheidsdata, quantumtechnologie en waterstof/groene chemie komt vanuit het Nationaal Groeifonds 1,35 miljard euro beschikbaar. Het gaat…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Deurgreepmodule PSENmlock van Pilz

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 mei 2021

Webinar KNAW: Techniek in je mobiele telefoon

Hoe krijg je al die techniek in een steeds dunner apparaat?

18 mei 2021, 18, 19 en 20 mei 2021

Machineveiligheid in vogelvlucht (online training)

18 mei 2021, online

The Battery Show & EV Tech Europe Digital Days

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

Meer agendapunten »