Philips Innovation Award komt met jonge ondernemers serie

De Philips Innovation Award steekt de halve finale dit jaar in een innovatief jasje en komt met de serie ‘The Battles’. In zeven afleveringen pitchen jonge ondernemers hun idee voor een plek in de finale van de grootste startup competitie van Nederland en de prijs van 50.000 euro.

De serie is van 15 april tot 27 mei elke donderdagavond om 20.30 te volgen via de website van de Philips Innovation Award en sociale media kanalen.

In samenwerking met mediapartner Creative Animal komt de Philips Innovation Award dit jaar met een halve finale in de vorm van een serie. In iedere aflevering zullen de deelnemende startups hun idee pitchen voor de jury bestaande uit succesvolle ondernemers en industrie experts van bedrijven als Philips, ABN Amro, KPMG, Wavin en NS. Tijdens de afleveringen wordt wekelijks bekend gemaakt welke startup een plek heeft bemachtigd in de finale.

Ook zelf blijven innoveren

Vorig jaar werd de halve finale in de Schiecentrale in Rotterdam in verband met de coronaepidemie last minute getransformeerd naar een online event. De huidige omstandigheden en ontwikkelingen maken dat de organisatie het tijd vindt om een nieuwe invulling te geven aan het normaliter druk bezochte event. "Na 16 jaar is het tijd om niet alleen innovatie in Nederland te stimuleren, maar ook zelf te innoveren" aldus chairwoman Annick Buitenhek. De online serie is een vernieuwende oplossing waardoor de startups niet alleen de kans hebben hun innovaties aan de wereld te laten zien, maar de halve finale ook voor groot publiek toegankelijk blijft.