EO

Kickstarter-campagne voor 'krachtigste' robot bereikt doel in 13 uur (video)

06 april 2021 om 09:19 uur

Umbratek heeft op de eerste dag van hun Kickstarter-campagne – 6 april - binnen 13 uur hun doel van 50.000 dollar bereikt voor wat naar eigen zeggen de ‘krachtigste en meest betaalbare modulaire robotfamilie’ zou moeten zijn: de UTRA-serie. De complete familie bestaat uit een SCARA-robot en vier zesassig robots. De zwaarste uitvoering heeft een payload kan 20 kg, een bereik van 1,5 m en een herhaalnauwkeurigheid van +/- 0,08 mm. De kleinste zesarmige variant, goed voor 3 kg, heeft een herhaalnauwkeurigheid van +/- 0.01 mm. De Chinees-Amerikaanse robotstart-up, opgericht in 2019, wil de robots in de markt zetten met prijzen die 70 procent lager liggen dan die van de concurrentie.


Eigen actuatoren

De troef die Umbratek daarvoor in handen heeft, zijn de nieuw ontwikkelde Adra-actuatoren met een ingebouwde harmonische precisie-reductor uit aluminium en chroomstaal met een hoog koolstofgehalte. De actuator met geïntegreerde permanente magneetmotor heeft een hoge torsiedichtheid. De massa blijft hierdoor laag. De eveneens ingebouwde servo-drives met veldoriëntatie-regeling beschermen de actuatoren overspanningen en -stromen te hoge temperaturen, omgekeerde aansluitingen, elektrostatische ontlading, kortsluitingen en rotorvergrendelingen. De actuatoren zijn uitgevoerd 16-bit off-axis absolute multi-turn encoders, en dunne elektromagnetische remmen.

 

Korting voor vroege vogels

Tijdens de eerste vijf dagen van de Kickstarter-campagne kunnen donateurs een SCARA-robot kopen voor 2.999 dollar (verwachte verkoopprijs 5.599 dollar). Een zesassige robot voor 5 kg kost 4.999 dollar (verkoopprijs wordt 8.999 dollar). De zesassige variant voor 20 kg komt voor de vorege vogels op 7.999 dollar (verwachte verkoopprijs 13.999 dollar. De eerste robots machines zullen naar verwachting in oktober 2021 wereldwijd worden verzonden de ‘backers'. De actuatoren zijn ook los te koop voor early-bird Kickstarter-prijzen vanaf 539 dollar voor een 120 W-model dat een koppel tot 35 Nm kan leveren.  

 

 

Gerelateerd nieuws

MIT-robot detecteert verborgen voorwerpen (video)

MIT-robot detecteert verborgen voorwerpen (video)

Aan het MIT is een robot ontwikkeld met bovenmenselijke krachten. Een 'zesde zintuig' op basis van vision en RF-sensing.

Ook bij robots geldt: safety first

Ook bij robots geldt: safety first

Robots nemen saai, zwaar en gevaarlijk werk over van de mens. Maar zelf kunnen ze ook een gevaar vormen voor mens en dier, het milieu en de werkomgeving. Overheden stellen daarom eisen aan fabrikanten, system integrators…

Spot: on the move

Spot steekt de oceaan over en krijgt een extra arm (video's)

De laatste weken zijn drie Nederlandse instanties aan de slag gegaan met een Spot robothond. Perron038 laat Zwolse studenten zijn nut voor de maak onderzoeken, Antea-medewerkers krijgen er één als collega, en Leica…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

12 april 2021, online

Hannover Messe

De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen.

15 april 2021

Masterclass Cyber security voor industriële automatisering (ICS en OT)

Biedt inzicht in welke gevaren en impact een cyber incident kan hebben op organisaties.

15 april 2021, online

KNAW-webinar: Innovatie versneld door coronacrisis

Medisch-technische onderzoekers laten zien hoe de coronacrisis ontwikkelingen binnen hun vakgebied...

Meer agendapunten »