EO

Coldplay adopteert Interceptor (video)

31 maart 2021 om 13:48 uur

De bekende band Coldplay adopteert een van de Interceptors waarmee The Ocean Cleanup plastic uit rivieren vist. De 005, ofwel Neon Moon 1, wordt dit jaar in Maleisië ingezet en is de eerste van het derde generatie ontwerp.


"Zonder actie zou er tegen 2050 meer plastic dan vis in de oceanen kunnen zitten, en daarom is het werk van The Ocean Cleanup zo belangrijk. We zijn er trots op om Neon Moon 1 - te sponsoren, die duizenden tonnen afval zal opvangen voordat het de oceaan bereikt", zei Coldplay over de sponsoring.


Ocean Cleanup-oprichter Boyan Slat: "Dit partnerschap illustreert hoe filantropen, individuen en bedrijven kunnen deelnemen. We zijn een non-profitorganisatie en vertrouwen uitsluitend op dergelijke donateurs en partnerschappen, dus we verwelkomen anderen om samen met ons deel te nemen aan onze missie (we staan ​​altijd open voor creatieve samenwerkingen)."

 

Sinds 2019 heeft The Ocean Cleanup Interceptor-oplossingen aangedragen voor zwaar vervuilde waterwegen in landen over de hele wereld, waaronder Indonesië, Maleisië, Dominicaanse Republiek, Vietnam, de Verenigde Staten, Jamaica en Thailand. Slat: "Terwijl we ons voorbereiden op schaalvergroting tot 1000 rivieren, leggen deze eerste implementaties de basis voor het verfijnen van ons bedrijfsmodel en onze technologie. Zodra we verschillende succesvolle implementaties in rivieren hebben bereikt, zullen we Interceptor-installaties plaatsen in meer landen en rivieren."

 

Neon Moon 1 is momenteel in aanbouw in de MHE-Demag-fabriek van Konecranes in Maleisië. Dit is een van de eerste twee Interceptors die voor serieproductie zijn geproduceerd en de eerste van de derde generatie. Interceptor 005 zal naar verwachting eind voorjaar van 2021 worden voltooid en kort daarna worden ingezet in Maleisië; dankzij de gevestigde partnerschappen in de regio kunnen we zo snel mogelijk van start gaan. "In samenwerking met lokale partners zorgt The Ocean Cleanup ervoor dat Interceptor 005 op een optimale locatie wordt geïnstalleerd om grote hoeveelheden afval uit rivieren te verwijderen."

 

Gerelateerd nieuws

Geoptimaliseerde verbindingstechnologie opent de deur naar veilig gebruik van waterstof in de luchtvaart

Magnetisch pulslassen maakt waterstofsystemen veilig voor vliegtuigen

Milieuvriendelijk vliegen op waterstof klinkt leuk, maar hoe maak je een veilig systeem voor deze cryogene brandstof die pas bij -253 graden Celsius bruikbaar is? Zowel tanks als leidingsystemen moeten bij zulke lage…

Hoe een bewegend platform voor 3D-printen afval en kosten kan verminderen

3D-printen kan nu 40 procent sneller en 30 procent goedkoper (video)

Onderzoekers van de USC Viterbi School of Engineering (VS) hebben een goedkoop dynamisch gestuurd oppervlak voor 3D-printers ontwikkeld dat afval vermindert en tijd bespaart.

Ook bij robots geldt: safety first

Ook bij robots geldt: safety first

Robots nemen saai, zwaar en gevaarlijk werk over van de mens. Maar zelf kunnen ze ook een gevaar vormen voor mens en dier, het milieu en de werkomgeving. Overheden stellen daarom eisen aan fabrikanten, system integrators…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 april 2021, online

KNAW-webinar: Wiskunde in tijden van corona

Epidemiologische modellen brengen de verspreiding van infectieziekten binnen sociale netwerken in kaart...

20 april 2021, online

Webinar over Europese normalisatie in staalsector

Webinar over de herstructurering van de Europese normalisatie in de staalsector.

18 mei 2021, online

The Battery Show & EV Tech Europe Digital Days

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

Meer agendapunten »