Gamebedrijf Razer komt met high-tech gezichtsmasker

Gamebedrijf Razer komt met een high-tech masker met een transparante voorkant om mensen je mond te laten zien en een ingebouwde microfoon en luidspreker die je stem versterken. Het heeft actieve luchtventilatie die net zo effectief is als een N95 medisch masker en RGB-verlichting. Verder moet het ademnevel wegnemen.

Het slimme masker maakte eerder dit jaar zijn verrassende debuut op CES 2021, met afneembare en oplaadbare ventilatoren en een glanzende buitenkant van waterdicht en krasbestendig gerecycled plastic. De ventilatoren fungeren ook als stemversterkers, dankzij de ingebouwde microfoons zodat je niet gedempt klinkt tijdens het spreken.

De Chroma RGB-verlichting laat de twee ventilatoren gloeien en zelfs automatisch licht op je mond schijnen als het donker wordt, zodat anderen je kunnen zien praten. Het is een slim masker dat boordevol technologie zit, maar volgens Razer is het vooral comfortabel, dankzij de verstelbare oorlussen. Doordat het masker bij de neus goed afsluit, moet bovendien worden voorkomen dat brillen beslaan.

Desinfecterende oplaaddoos

Razer maakt ook een oplaaddoos met UV-licht dat bacteriën en virussen doodt terwijl het masker wordt opgeladen.  Het heeft nog niet bekendgemaakt wat eea gaat kosten.