EO

Dutch Health Leaders Foundation gelanceerd

22 maart 2021 om 14:43 uur

18 maart is tijdens het Rotterdamse LSH010 innovatieontbijt de Dutch Health Leaders Foundation (DHLF) gelanceerd. Deze stichting is opgericht om samen met zorgondernemers de implementatie van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg te versnellen.


Via de DHLF krijgen ondernemers eenvoudiger toegang tot een netwerk van (inter)nationale zorgorganisaties en investeerders met specifieke focus op zorg. Daarnaast treedt de foundation op als belangenbehartiger en gaat in gesprek met besluitvormers en beleidsmakers, zodat bestaande technologieën op grotere schaal en tevens sneller kunnen worden geïmplementeerd.

 

In de gezondheidssector is door de coronapandemie meer aandacht voor digitalisering en het integreren van nieuwe technologieën in het preventie- en zorgproces. Dat is een positieve uitkomst, al verwachten veel zorgondernemers dat de komende jaren taai zullen zijn om de digitalisering verder te kunnen opschalen. Momenteel blijven in Nederland de initiatieven die daadwerkelijk impact maken achter op internationale voorbeelden.

 

DHLF-initiatiefnemers Douwe Jippes en Edith van de Weg hebben de afgelopen jaren samengewerkt, geïnvesteerd en onderzoek gedaan naar de digitalisering van gezondheid in Nederland: "We zien hele mooie initiatieven en concepten ontstaan, Nederland is daar van oudsher goed in, met vaak een technologische voorsprong. We zien echter op allerlei domeinen ruimte voor verbetering, met name op het vlak van internationalisering en professionalisering. De Digital Health sector is ook in Nederland een van de meest veelbelovende en snelst groeiende sectoren binnen de gezondheidssector. We merkten echter dat de toch relatief traditionele sector de innovatieve toepassingen mondjesmaat adopteert. Wij zijn ervan overtuigd dat als (digital) health ondernemers meer gaan samenwerken en kennis delen, we besluitvormers helpen bij het gerichter invullen van randvoorwaarden voor de toepassing van nieuwe initiatieven en een voorloper kunnen zijn in deze snelgroeiende sector. We hebben in Nederland een ontzettend mooi ecosysteem beschikbaar, het verenigen en activeren van instituten in de zorg is cruciaal. Het idee is dat Nederlandse en internationale startups in Nederland succesvol starten en dan uiteindelijk vanuit Nederland de wereld veroveren."


Iedere organisatie die zich op het vlak van Digital Health, Medtech en Healthtech begeeft, kan zich vanaf heden bij de foundation aanmelden en input leveren op wat zij naast netwerk en kapitaal nog meer nodig hebben. Het vernieuwende is dat de foundation de markt gezamenlijk inzichten laat delen over de stand van het Nederlandse ecosysteem en uitdagingen om tot betaalbare digitale zorg te komen. De foundation zal zich met op maat gemaakte bijeenkomsten en in samenwerking met andere partijen ook richten op matchmaking, ecosysteem building en internationalisering.

 

Inmiddels hebben meerdere partijen zich achter de missie en activiteiten van de stichting geschaard waaronder Luscii, iPractice, Siilo, Openup, Medscaler, MiGuide, Pharmeon en Reducept.

 

Gerelateerd nieuws

Moleculaire bruggen voeden geprinte elektronica

Moleculaire bruggen voeden geprinte elektronica

De afschilfering van grafiet in grafeenlagen inspireerde tot het onderzoek van duizenden gelaagde materialen, waaronder overgangsmetaaldichalcogeniden (TMD's). Deze halfgeleiders kunnen dienen om geleidende inkten…

Nederlands paviljoen op digitale Hannover Messe

Gezamenlijk Nederlands paviljoen op digitale Hannover Messe

Nederland heeft een eigen paviljoen op de digitale editie van de Hannover Messe, die dit jaar plaatsvindt van 12 tot en met 16 april. Ons land presenteert zich onder de titel ‘Integrated Smart Industries for recovery…

TU Delft scoort op 'Olympische Spelen voor chipontwerpers'

TU Delft scoort op 'Olympische Spelen voor chipontwerpers'

De 'Olympische Spelen voor chipontwerpers'. Zo noemt de TU Delft de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC), waarvoor het dit jaar vijftien papers en gastsprekers mag leveren.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 april 2021, online

KNAW-webinar: Wiskunde in tijden van corona

Epidemiologische modellen brengen de verspreiding van infectieziekten binnen sociale netwerken in kaart...

20 april 2021, online

Webinar over Europese normalisatie in staalsector

Webinar over de herstructurering van de Europese normalisatie in de staalsector.

18 mei 2021, 18, 19 en 20 mei 2021

Machineveiligheid in vogelvlucht (online training)

Meer agendapunten »