Indutrade neemt Efcon Water over

Indutrade Benelux heeft Efcon Water overgenomen. Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en installeert meet- en monsternamestations voor afvalwater en verzorgt de integratie van deze apparatuur in afvalwaterfactureringssystemen. Paul Verkroost startte het bedrijf in 1993 en zal na de overname met zijn expertise bij de onderneming betrokken blijven.

Het bedrijf in Vianen werkt in diverse Europese landen samen met gespecialiseerde distributeurs. De producten worden ook ingezet buiten de Europese grenzen. Door deel uit te maken van de internationale technische Indutrade-bedrijvengroep verwacht Efcon Water sneller wereldwijd te kunnen doorgroeien.

Zelfontwikkelde technologie

Om aan de vraag naar sterke en chemisch bestendige behuizingen te voldoen, introduceerde Efcon Water als eerste in de sector een speciaal productieproces voor thermoplastische kasten. Daarnaast ontwikkelde het bemonsteringstechnieken, wereldwijd toegepaste elektronica en optionele apparatuur, zoals elektromagnetische flowmeters, afvalwaterpompen en -putten en waterniveausensoren.

Normen

Efcon Water garandeert een nauwkeurigheid van 95% (NEN 6600) en een streefnauwkeurigheid van 98% voor zijn afvalwatermeetsystemen. De monsternametechnieken (met uitzondering van de slangenpomp) voldoen aan de NEN 6600-1 norm. De samplers voldoen ook aan de ISO 5667- en EN 16479-richtlijnen (Mcerts op Efconomy Vacuum sampler). In de waarborging van de ‘Effluent Controle Systemen’ zijn de flowmeterverificatie en -datavalidatie opgenomen.

De directie van Efcon Water maakte deel uit van de NEN 6600 Normcommissie Afvalwater Monstername en is nauw betrokken bij regelgeving op het gebied van afvalwaterdebietmeting.