In vier jaar ontwikkeling naar een autonome tuinrobot

Toadi is een autonome robot die overdag je gras maait en ‘s nachts je eigendom bewaakt. Na 4 jaar ontwikkeling is Toadi klaar en bereidt zijn Belgische moeder zich voor om de maairobot half maart officieel te lanceren.

De Toadi navigeert zelfstandig door de tuin met behulp van een camera en intelligente software, "te vergelijken met de Tesla autopilot". Sedeert 2 jaar rijden er 500 betatoestellen rond bij early adopters. Zo hebben de makers er de kinderziektes uit kunnen halen en hun toestel op punt kunnen zetten.

"Een perimeter kabel breekt vaak, het kost veel meer om je perimeter kabel te onderhouden dan om je robot te onderhouden", zegt Toadi-oprichter Wesley Lorrez.

Toadi wordt lokaal geproduceerd, aan de hand van duurzame grondstoffen, in elk land waar de robot verkocht wordt. Meer specifiek worden er momenteel Toadi Ateliers opgezet in België, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Noord-Amerika. Er zijn gesprekken met tientallen geïnteresseerde partners om nieuwe Toadi Ateliers op te zetten.

Online event

Op 16 maart lanceert Toadi de eerste officiële versie via een online event dat live uitgezonden wordt en wellicht ook achteraf te bekijken zal zijn. Via de site zijn de reeds gekende functionaliteiten te lezen, zoals meerdere zones en in rechte lijnen maaien. Daarnaast zullen er op het live event nieuwe functionaliteiten aangekondigd worden. "De geruchten spreken ondermeer over ongeziene wielmotoren en een baanbrekend maaisysteem…"