EO

NL Leert Door stelt 4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor technische opleiders

23 februari 2021 om 11:50 uur

Het NL Leert Door programma stelt 17 miljoen euro beschikbaar voor scholing via samenwerkingsverbanden. Hiervan gaat tenminste 4 miljoen naar diverse opleiders in de techniek.


De subsidieregeling is een initiatief vanuit de overheid voor deelnemers die een band met de Nederlandse arbeidsmarkt hebben, om de kansen op de arbeidsmarkt of op het weer vinden van werk te vergroten. Iedereen die zich wil scholen, kan zich vanaf heden inschrijven voor diverse trainingen.

 

TechniekOpleiding.nl biedt een overzicht van technische trainingen die gratis te volgen zijn via het NL leert door subsidieprogramma. Tevens kunnen geïnteresseerden zich op dit platform aanmelden. TechniekOpleiding.nl is bedoeld als one-stop-shop voor technici, bedrijven, intermediairs, starters en zij-instromers. Het platform biedt ondersteuning bij opleidings- en ontwikkelvraagstukken in de techniek. Het is een initiatief van ROVC trainingen en opleidingen.

 

Directeur John Huizing: "Met deze subsidie kunnen 4000 technici worden opgeleid in het eerste halfjaar van 2021. Het mooie is dat het mes aan twee kanten snijdt. Door de coronacrisis liggen bepaalde sectoren nog steeds stil, waardoor er sprake is van stijgende werkloosheid. Met behulp van deze subsidie leiden we mensen in en voor de technische arbeidsmarkt op. Opleiden helpt enerzijds mensen die bijvoorbeeld door de coronacrisis in een lastig arbeidsparket zitten om weer aan het werk te kunnen of mensen die een carrièreswitch naar de techniek willen maken. Anderzijds dringt dit het tekort aan technici terug. We zetten er  op in om in de tweede helft van het jaar opnieuw duizenden technici te helpen om zich op te leiden met behulp van de NL Leert Door 2-subsidie."

 

Gerelateerd nieuws

Oproep: Robotica in Nederland – Blik richting 2025

Oproep: Robotica in Nederland – Blik richting 2025

Om de focus en ontwikkeling van de robotica in Nederland voor de toekomst vast te stellen zoekt Holland Robotics personen die willen bijdragen aan het vormgeven van de roadmap Robotics. Het streven is om een groep van…

Warehouse living lab Sharehouse van start

Warehouse living lab Sharehouse van start

Recentelijk hebben 24 partners uit de wetenschap, het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid zich gecommitteerd aan het living lab Sharehouse voor innovaties ten behoeve van automatisering, robotisering en data-driven…

Chris Nillesen ontvangt Kees Kooij Award 2019

Chris Nillesen ontvangt Kees Kooij Award 2019

Docent laserveiligheid Chris Nillesen heeft de Kees Kooij award gekregen. Mikrocentrum reikt deze award jaarlijks uit aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Mikrocentrum.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

9 maart 2021

Webinar: 10 keer klaar voor Industrie 4.0

Productiebedrijven met kleine series worden geholpen om data uit hun machines te halen en slim te...

10 maart 2021

Webinar: 5G and the Future of Business

A peek into the 5G revolution and what this technology brings to our lives.

23 maart 2021, online

Industrial Ethernet

Kennisdagen over de actuele ontwikkelingen op het gebied van industriële communicatie.

Meer agendapunten »