EO

'Europees handvest voor robots en mensen' uitgegeven door Engineering Association EUnited

01 februari 2021 om 11:38 uur

De European Engineering Industries Association (EUnited) heeft het Europese handvest voor samenwerking tussen robots en die vrijgegeven. Het document definieert tien aandachtsgebieden om de toekomst van werk vorm te geven. Het ondersteunt de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties voor 2030.


"De overgang naar een steeds meer geautomatiseerde en datagestuurde economie vereist veranderingen in werkregelingen die moeten worden aangepast door werkgevers, hun werknemers en de overheid", zegt Sir Christopher Pissarides, covoorzitter van het Institute for the Future of Work (IFOW) en Nobelprijswinnaar. "De industrie kan helpen door ervoor te zorgen dat hun werknemers de vaardigheden en kennis hebben om te gedijen in de nieuwe economie."

 

Focusgebied één stelt de mens centraal: het handvest wil dat robots werknemers verlossen van het saaie en weinig interactieve werk dat niet goed geschikt is voor de menselijke natuur - werknemers moeten werken als mensen en niet als machines. Focusgebied twee maakt duidelijk dat robots mensen moeten helpen, niet andersom. Daarom pleit de Europese robotica-industrie voor een 'human-in-command approach'. De andere aandachtsgebieden hebben betrekking op de ontwikkeling van vaardigheden, de samenwerking tussen mens en robot, het gebruiksgemak van machines, initiatieven speciaal voor jongeren en strategieën om demografische veranderingen aan te pakken.

 

"Wereldwijd worden 2,7 miljoen industriële robots gebruikt en het toenemende gebruik van servicerobots buiten fabrieken verandert snel de manier waarop we werken", zegt Wilfried Eberhardt, voorzitter van EUnited Robotics. "Om deze transitie actief te managen, heeft de Europese robotica-industrie het ´Good Work Charter´ ontwikkeld en 10 aandachtsgebieden geïdentificeerd die we nu moeten aanpakken. Het is essentieel om te begrijpen dat de mens altijd een centrale rol zal spelen op de werkplek."

 

Ga naar The Good Work Charter

 

 

Gerelateerd nieuws

Kijk hoe robots de productie van windturbines versnellen

Kijk hoe robots de productie van windturbines versnellen (video)

Robots kunnen de krachtige magneten die nodig zijn in windturbines in 55 seconden in de elektrische generatoren plaatsen. Een mens doet hier een uur over - en loopt daarbij het risico zijn vingers te beknellen.

'Helft maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

'Helft Belgische maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval'

De helft van de Belgische maakbedrijven vreest voor een cyberaanval in de komende twaalf maanden. Dat blijkt uit een studie over cyberveiligheid in de maakindustrie waaraan zevenenzeventig bedrijven deelnamen.

Groen licht voor Technohub Digital Twin

Groen licht voor Technohub Digital Twin

Een consortium van kennisinstellingen en bedrijven lanceert eind juni de Technohub Digital Twin. Doel is om betere professionals in de maakindustrie op te leiden en maakbedrijven te helpen hun productieproces slimmer in…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Deurgreepmodule PSENmlock van Pilz

Het veilig heksysteem PSENmlock is uitgebreid met een unieke deurgreepmodule.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 mei 2021

Webinar KNAW: Techniek in je mobiele telefoon

Hoe krijg je al die techniek in een steeds dunner apparaat?

18 mei 2021, online

The Battery Show & EV Tech Europe Digital Days

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

18 mei 2021, 18, 19 en 20 mei 2021

Machineveiligheid in vogelvlucht (online training)

Meer agendapunten »