EO

's Werelds eerste 4p passagiersvliegtuig op waterstof en li-ion de lucht in (video)

14 januari 2021 om 00:00 uur

's Werelds eerste volledig elektrische vierpersoons passagiersvliegtuig heeft een testvluchtvergunning gekregen. De Hy4 is ontwikkeld in Duitsland en vliegt op waterstof, aangevuld met extra power uit een li-ion accupakket. De makers denken over tien jaar kisten te kunnen aandrijven voor 40 passagiers.


De Hy4 wordt aangedreven door een hybride systeem dat batterij- en brandstofceltechnologie combineert. Als de op deze manier gewonnen energie - bijvoorbeeld tijdens start- of klimvluchten - niet voldoende is, neemt de lithium-ion-accu het over. De elektromotor heeft een vermogen van 120 kilowatt en maakt daarmee een maximale snelheid van 200 kilometer per uur mogelijk. Tot op heden is de functionaliteit van het nieuwe voortstuwingssysteem getest en onderzocht in meer dan 30 starts en vluchten van maximaal twee uur.

 

De eerste vlucht van het Hy4-waterstofpassagiersvliegtuig vanaf de luchthaven van Stuttgart vond plaats in 2016: de laatste keer dat de vierzitter in november op testvluchten vertrok, was stil en emissievrij in Maribor, Slovenië. Onlangs werd de nieuwste generatie gepresenteerd.

 

Toestellen voor 40 passagiers 

De eerste mijlpaal van het Hy4-project zouden regionale vliegende taxi's voor individuele passagiers moeten zijn. Maar sinds de eerste vlucht van een vliegtuig met brandstofcel in 2008 hebben Kallo en zijn partners uit onderzoek en industrie de toekomstgerichte aandrijftechnologie behoorlijk doorontwikkeld. "De zesde generatie van het systeem omvat nu redundantieconcepten voor waterstoftanks, brandstofcellen, energiedistributie en de elektrische aandrijving. Dankzij de verhoogde efficiëntie en verbeterde veiligheidsarchitectuur zijn waterstofaangedreven vliegtuigen voor maximaal 40 passagiers en met een actieradius van 2.000 kilometer mogelijk in de komende tien jaar ", aldus Josef Kallo, die onderzoek doet aan de Universiteit van Ulm en aan het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (DLR) in Stuttgart .

 

Kallo gaf leiding aan de ontwikkeling van de alternatieve aandrijving van een batterij-brandstofcelsysteem. Bij het Instituut voor Energieconversie en Opslag van de Universiteit van Ulm zijn de elektromotor en de stroomverdeler van Hy4 ontwikkeld, onder laboratoriumomstandigheden getest en in gebruik genomen. Het basisonderzoek naar brandstofcellen en de onderlinge koppeling van de componenten zijn grotendeels bij DLR uitgevoerd. H2FLY is verantwoordelijk voor de algehele systeemarchitectuur bestaande uit een waterstoftank, brandstofcel en elektrische aandrijving, alsmede voor de veilige integratie en operatie in het vliegtuig.


Projectpartners

De Universiteit van Ulm, DLR, H2FLY en Diehl Aerospace (datacommunicatie- en besturingshardware) bundelen hun expertise in het Hy4-project. Op internationaal niveau worden ze ondersteund door Pipistrel (vliegtuighardware) en de onderzoeksinstellingen Politecnica di Milano, TU Delft, University of Maribor en Cummins Canada. De sponsors zijn onder meer de Nationale Organisatie voor Waterstof- en Brandstofceltechnologie (NOW GmbH), het Federale Ministerie van Economische Zaken en het Federaal Ministerie van Transport en Digitale Infrastructuur. Naast fondsen van de industrie zijn er ook fondsen van DLR, Stuttgart Airport en de Europese Commissie.


 

Gerelateerd nieuws

Visualisatie voegt transparantie toe aan digitale productontwikkeling

Visualisatie voegt transparantie toe aan digitale productontwikkeling

Productontwikkeling wordt steeds veeleisender. Kwaliteitseisen worden steeds hoger en bovendien moeten ontwerpers rekening houden met criteria als duurzaamheid en energie-efficiëntie. Visualisatiesoftware biedt de…

Een nieuwe klasse kobaltvrije kathoden zou de energiedichtheid van de volgende generatie lithium-ionbatterijen kunnen verbeteren

Oak Ridge vindt alternatief voor kobalt in lithium-ionbatterijen

Onderzoekers van het Oak Ridge National Laboratory hebben een nieuwe familie kathodes ontwikkeld die de kostbare kathodes op basis van kobalt kunnen vervangen. Kobalt wordt doorgaans aangetroffen in de lithium…

Intel's gestapelde Nanosheet-transistors zouden de volgende stap in de wet van Moore kunnen zijn

Maakt Intel Moore's wet weer waar?

Niemand weet wat 2021 gaat brengen, maar Intel doet alvast zijn best om de voorspellingen van oprichter Gordon Moore te blijven waarmaken. Het bedrijf heeft een proces ontwikkeld waarmee twee transistors bovenop elkaar…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 januari 2021, Utrecht

European Microwave Week

De European Microwave Week vindt dit jaar weer plaats in Nederland.

25 februari 2021, 24, 25 en 26 februari 2021

Machineveiligheid in vogelvlucht (online training)

15 maart 2021, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

Meer agendapunten »