EO

Gereedschappen gebruiken zoals mensen dat doen (video)

07 december 2020 om 13:31 uur

Mensen zijn van nature creatieve gebruikers van gereedschappen. Als we een spijker in moeten slaan maar geen hamer hebben, realiseren we ons al snel dat we daarvoor een zwaar, plat object zoals een steen kunnen gebruiken. Als onze tafel wankelt, merken we dat we een stapel papier onder de tafelpoot kunnen leggen. Volgens wetenschappers is dit een kenmerk van grote intelligentie. Slechts een paar andere soorten gebruiken objecten op nieuwe manieren om hun problemen op te lossen en niemand kan dat zo flexibel als de mens. Maar wat biedt ons deze kracht?


Om dit uit te vinden, ontrierpen onderzoekers van het MiT het Virtual Tools-game waarbij mensen één object moeten selecteren uit een reeks 'gereedschappen' die ze in een tweedimensionale, geautomatiseerde scène kunnen plaatsen om een ​​doel te bereiken, zoals een bal in een bepaalde container krijgen. Om de puzzels in dit spel op te lossen, moet je over een aantal fysieke principes nadenken, waaronder het starten, blokkeren of ondersteunen van objecten.

 

Het team stelde de hypothese dat er drie eigenschappen zijn waarop mensen vertrouwen om deze puzzels op te lossen: een bestaand idee over de acties die een verschil zullen maken, het vermogen om zich het effect van hun acties voor te stellen, en een mechanisme om overtuigingen snel bij te stellen. Ze bouwden een computermodel dat gebruikt maakt van deze zelfde principes, het 'Sample, Simulate, Update'(SSUP)-model, en lieten dit het hetzelfde spel spelen als mensen. SSUPloste  elke puzzel met vergelijkbare snelheden en op vergelijkbare manieren op als mensen. Een populair computermodel voor deep learning dat goed is in Atari-spellen, kan dit niet.

 

Dit onderzoek biedt een nieuw raamwerk voor het bestuderen en formaliseren van de cognitie die het gebruik van menselijke instrumenten ondersteunt. Het team hoopt dit raamwerk uit te breiden, niet alleen om het gebruik van gereedschappen te bestuderen, maar ook om te leren hoe mensen innovatieve nieuwe tools voor nieuwe problemen creëren, en hoe mensen deze informatie overdragen om de stap te maken van het bouwen van eenvoudige fysieke gereedschappen naar complexe objecten, als computers of vliegtuigen.

 

Van mens naar machine

Joshua Tenenbaum, hoogleraar computationele cognitieve wetenschap, ziet het werk als een stap om meer mensachtige vormen van intelligentie in machines te bouwen. "Onderzoekers op het gebied van kunstmatige intelligentie zijn erg enthousiast over het potentieel voor algoritmen die kunnen leren van vallen en opstaan, zoals mensen dat doen, maar de mens leert al van een handvol gevallen, niet miljoenen of miljarden ervaringen, zoals in de huidige computersystemen. Met de Virtual Tools-game kunnen we deze zeer snelle en veel natuurlijkere vorm van leren met vallen en opstaan ​​bij mensen bestuderen, en het feit dat het SSUP-model in staat is om de snelle leerdynamiek vast te leggen die we bij mensen zien, suggereert dat het ook de weg wijzen naar nieuwe AI-benaderingen die net zo snel en flexibel als mensen kunnen leren van hun successen, mislukkingen en bijna-ongelukken. "

 

 

Gerelateerd nieuws

Top 5 Industriële Cybersecurity trends 2021

Top 5 Industriële cybersecurity-trends 2021

Wat zijn de vijf belangrijkste trends op het gebied van industriële cybersecurity? Het is lastig om precies te voorspellen wat voor uitdagingen 2021 gaat brengen op het gebied van cybersecurity maar Applied Risk noemt…

Digitale tweeling Digipredict moet evolutie Covid-19 voorspellen

Digitale tweeling Digipredict moet evolutie Covid-19 voorspellen

In een multidisciplinair programma onder leiding van de Technische Universiteit van Lausanne (EPFL) zullen wetenschappers van onder andere MESA+ een AI-gebaseerd systeem ontwikkelen dat kan voorspellen of Covid-19…

Aanpassingen in Machinerichtlijn voor risico’s nieuwe technologieën

Aanpassingen in Machinerichtlijn voor risico’s nieuwe technologieën

Op 27 november hield Miranda Alphenaar van NEN een presentatie over de mogelijke herzieningen in de huidige Machinerichtlijn (2006/42/EG). Een aantal belangrijke aanpassingen hebben te maken met risico’s die voortkomen…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

25 januari 2021, online

The Things Conference

LoRaWan conferentie

26 januari 2021, online

Productie Proces Automatisering (PPA) online kennisdagen

Er is een transitie naar nieuwe technologie maar wat is de roadmap?

2 februari 2021, online

Productie Proces Automatisering (PPA) online kennisdagen

Er is een transitie naar nieuwe technologie maar wat is de roadmap?

Meer agendapunten »