‘Platform Industrie & Veiligheid’ gaat digitaal

Het nieuwe Platform Industrie & Veiligheid informeert over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van machinebouw, drukapparatuur, arbeid en Atex. Doel van het platform is om de actuele ontwikkelingen in standaardisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken.

Het NEN platform Industrie & Veiligheid biedt leden en niet-leden van verschillende normcommissies de mogelijkheid om de ontwikkelingen te volgen, kennis te delen en het netwerk te vergroten.

Door verschillende disciplines samen te brengen op een platform wil NEN bewerkstelligen dat men breed geïnformeerd raakt en dat uitwisseling ontstaat tussen aangrenzende commissies en werkgebieden.

Eerst volgende datum

Vrijdag 27 november 2020 van 10 tot 12 uur, vindt het platform voor het eerst digitaal plaats! U kunt zich hier inschrijven.

Programma

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er gesproken over de actuele ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en wetgeving voor Machine- en Arbo-veiligheid.

Het ministerie SZW zal een presentatie geven over de laatste ontwikkelingen van de Machinerichtlijn en de wijzigingen op gebied van ATEX en drukapparatuur. Daarbij wordt de herziening van NPR 7910 ‘Gevarenzone-indeling met betrekking tot explosiegevaar’ toegelicht.

Meer informatie en aanmelden