EO

OFlow reinigt rioolwater van microplastics (James Dyson Award)

17 september 2020 om 13:05 uur

OFlow gebruikt biologisch afbreekbare houders die zijn ingeënt met P. Fluorescens-bacteriën om ongefilterde microplastics op te vangen in waterzuiveringsinstallaties, voordat ze in de rivieren worden geloosd.


Ondanks inspanningen om de vervuiling door microplastic te verminderen, lekt elk jaar 13 miljoen ton microplastic in de oceaan. De huidige waterbehandelingsmethoden zijn niet geschikt om microplastics volledig uit huishoudelijk afvalwater te filteren. Ongeveer 4,6 x 10 ^ 8 microplasticdeeltjes worden per dag uit gezuiverd afvalwater geloosd in middelgrote zuiveringsinstallaties.

 

Wanneer P.fluorescens (niet-pathogene bacterieën) agglomereren, vormen ze een beschermende biofilmlaag die bestaat uit een polymere matrix die zich bindt aan microplastics. Microplastics die aan de biofilm zijn gehecht, worden geabsorbeerd, wat resulteert in een ophoping van microplastics in de biofilms. Met deze methode kun je microplastics kleiner dan 200 micron uitfilteren.

 

Om optimale biofilmgroei en efficiënte verwijdering van microplastic te vergemakkelijken binnen een systeem met continue stroom, worden bacteriën gekweekt op een houder, een structuur met een groot oppervlak. Elke houder is 3D-geprint met PLA, een biologisch afbreekbaar materiaal dat tot 2 jaar hergebruikt kan worden.

 

Houders kunnen een maand worden gebruikt voordat ze zijn verzadigd met microplastics. Daarna worden ze verwijderd en ontdaan van met microplastic gevulde biofilms voor hergebruik.

 

De stroomsnelheidgegevens worden geëxtraheerd via de Venturi Flow-meter, die wordt gebruikt voor het berekenen van de geïnjecteerde voedingsstoffen om een goede balans van voedingsstoffen te bereiken.

 

Gerelateerd nieuws

Innovatief kraanconcept voor installatie windturbines offshore

Innovatief kraanconcept voor installatie windturbines offshore

Tetrahedron uit Rotterdam lanceert een nieuw kraanontwerp voor de installatie van de volgende generatie offshore windturbines. De kraan is niet alleen bedoeld voor nieuwe jackup-installatieschepen en -platforms.…

Onderwaterrobot begraaft zeekabels op 5,5 meter diep

Onderwaterrobot begraaft zeekabels op 5,5 meter diep (video)

TenneT bouwt ten noorden van de Maasvlakte de netaansluiting voor het project Hollandse Kust (zuid). Daarvoor moeten vier kabels de Noordzeebodem in. Voor de eerste tien kilometer van het kabeltracé op zee moeten die…

Oak Ridge ontwikkelt 'koperdoper'

Oak Ridge ontwikkelt 'koperdoper'

Wetenschappers van het Oak Ridge National Laboratory (VS) hebben een composiet gemaakt dat de elektrische stroomcapaciteit van koperdraden vergroot, waardoor een nieuw materiaal ontstaat dat kan worden opgeschaald voor…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Veilige Laserscanner PSENscan | Nu ook verticaal te gebruiken

De veiligheids- laserscanner PSENscan is nu ook geschikt voor het beveiligen van de gebieden die verticale toepassingen...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

17 oktober 2020, online

Dutch Design Week

De Dutch Design Week vindt in verband met Corona geheel online plaats.

2 november 2020, online

Hoppenbrouwers 'Leren & Werken event'

Event over de kansen en opleidingsmogelijkheden binnen het technische installatiebedrijf Hoppenbrouwers.

3 november 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

3, 4, 10, 11 november 2020

Meer agendapunten »