EO

Holst Centre zoekt industriepartners voor projecten met geprinte elektronica

31 augustus 2020 om 16:34 uur

Ultradunne, interactieve folies met geïntegreerde en een interactief bedieningspaneel voor liften. Die twee producten heeft Holst Centre al samen met industriepartners gemaakt op basis van zijn geprinte elektronica. Het instituut zoekt naar meer praktijktoepassingen.


In 2017 bracht Holst Centre Europese onderzoeksinstituten samen om een open-access pilotlijn te ontwikkelen voor ‘hybrid printed electronics'. Inmiddels heeft het het door de EU gefinancierde InScope project opgezet om hybrid printed electronics (HPE) zowel in industrieel als in commercieel opzicht op de kaart te zetten. Ook is een consortium opzericht met een eigen open-access HPE testproductielijn.

 

De productielijn is getest voor zowel grote multinationals als het midden- en kleinbedrijf. Er zijn voor het MKB 15 cases met nieuwe functionaliteiten ontwikkeld op basis van hybrid printed electronics, variërend van sensoren in skateboards tot vrije-vorm verlichting en bedieningspanelen gemaakt door thermoforming. Met name in de verpakkingsindustrie, de gezondheidszorg en de automobielindustrie kunnen deze nieuwe functionaliteiten worden toegepast. Door gebruik te maken van de technologische kennis en ervaring van Holst Centre zijn de testcases nu zover dat ze op de markt kunnen worden gebracht.

 

Folies met geïntegreerde verlichting

Samen met Signify zijn ultradunne, interactieve folies met geïntegreerde verlichting ontwikkeld en getest. Deze folies worden op rol geproduceerd en vervangen de minder flexibele, kleinere Led-verlichtingsstrips. Er is een rol van meer dan 300m van deze folie geproduceerd met meer dan 24.000 Leds erop. De rollen folie worden als 2D-modules geïntegreerd in grote oppervlakken zoals ramen, muren en plafonds. Deze zogenaamde Slimme Verlichtingsoplossingen zorgen voor een betere ambiance in een ruimte en dragen zo bij aan het welbehagen van mensen, zowel thuis als op kantoor.

 

Interactieve media-oppervlakken voor liften

Als onderdeel van vele gebouwen kunnen liften een bron van informatie en zelfs vermaak zijn. Mensen die van die liften gebruik maken kunnen via het interactieve bedieningspaneel veel meer doen dan aangeven naar welke verdieping ze willen. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven dat ze willen gaan sporten, en de lift zorgt dan dat ze op de juiste verdieping belanden.

 

Samen met Kone heeft Holst Centre een liftcabine gebouwd met een interactieve wand en geïntegreerd bedieningspaneel. Er is met name gekeken naar de interactie van mensen met de lift en het paneel. Naast de interactieve mogelijkheden is gebleken dat productiekosten tot wel 80% lager zijn dan die van de bestaande oplossingen en dat wordt voldaan aan alle veiligheidseisen. Bovendien is het ontwerp volledig vrij. Al deze factoren zorgen ervoor dat liftbouwers in de toekomst interactieve media-oppervlakken zullen gebruiken in hun liften.

 

Meedoen

Bedrijven kunnen profiteren van de kennis binnen het InScope consortium om zo hun eigen (hybrid) printed electronics demo om te bouwen tot een prototype dat klaar is voor productie, zelfs in grote volumes. Meer informatie geeft projectleider Corné Rentrop: corne.rentrop@tno.nl .

 

Gerelateerd nieuws

Studenten uit Delft winnen James Dyson Award 2020 met audiosysteem dat glas gebruikt om muziek te streamen

James Dyson Award voor audiosysteem dat glas gebruikt om muziek te streamen (video)

Ammos is een audiosysteem voor thuis dat kristalhelder geluid produceert met een glasplaat en daardoor in het geheel recyclebaar is. De zes studenten van TU Delft pakken hiermee de duurzaamheidskwesties in…

3D-printen van een miniatuur magnetische pomp

Miniatuur magnetische pomp toont de ware kracht van 3D-printen

Een miniatuurpomp - compact, ventielloos en magnetisch bediend - toont de brede mogelijkheden van apparaten die zijn vervaardigd door middel van 3D-printen.

MIT-robot sluit kabels aan

En de MIT-robot sluit de kabels aan (video)

Ontwikkelaars van het Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSail) van het MIT hebben robots gemaakt die dunne flexibele objecten als touwen, draden en kabels kunnen manipuleren met behulp van een…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Encoder WDGR - de incrementele redundantie

Het hoeft niet altijd SIL te zijn ... de incrementele redundante encoder WDGR.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

22 september 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

22, 23, 29, 30 september 202

23 september 2020, online

FHI Online Kennisweken: Predictive Maintenaince

Met praktijk ervaringen van onder andere Tata Steel en ProRail.

24 september 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

24 september en 1 oktober 2020 (avond) 1 dag of 2 avonden 09.00-16.00 uur incl. lunch of 17.00-21.30...

Meer agendapunten »