EO

3D-print je eigen Mars Perseverance rover (video)

04 augustus 2020 om 12:00 uur

NASA lanceerde op 30 juli de Mars 2020 Perseverance rover, die naar verwachting februari 2021 zal landen op Mars. De rover brengt materialen en technologie naar de planeet om bezoek van mensen in de toekomst mogelijk te maken. Ook gaat hij op zoek naar tekenen van micro-organismen uit het verleden en zal hij monsters van stenen verzamelen.


De Mars Perseverance rover is de grootste en zwaarste robot-achtige Marsrover die NASA heeft gebouwd. Er is bijnatien jaar aan gewerkt. De rover bevat 25 camera's, de Ingenuity Mars Helicopter en de eerste microfoons die geschikt zijn om geluid op te nemen op Mars.

Het is nu voor iedereen mogelijk om zelf een Mars Perseverance rover in huis te hebben. Dat wil zeggen, een kleine, vereenvoudigde 3D-geprinte versie hiervan. De ingenieurs die de rover hebben gebouwd bij NASA's Jet Propulsion Laboratory (JPL) hebben gratis printklare STL-bestanden en montagerichtlijnen uitgebracht, die hier te vinden zijn. Dit is de nieuwste toevoeging aan de 110 3D printbare modellen die NASA al beschikbaar heeft gesteld aan het publiek, waaronder een verscheidenheid aan ruimtevaartgerelateerde modellen, van Saturnusraketten en International Space Station tools tot de Orion-capsule en zelfs landingsplaatsen voor veel van de Apollo-missies. Om één mini-rover te maken, zullen gebruikers 39 onderdelen moeten 3D-printen, om vervolgens verschillende onderdelen te assembleren. Alle subassemblages zijn vertegenwoordigd, inclusief mobiliteits- en robotarmen, chassis, wielen en de radio-isotoop thermo-elektrische generator (RTG).

 

 

Gerelateerd nieuws

Nucleaire reacties smeulen weer in Tsjernobyl

Nucleaire reacties smeulen weer in Tsjernobyl

Vijfendertig jaar nadat de kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne explodeerde bij het ergste nucleaire ongeval ter wereld, smeulen de splijtingsreacties opnieuw in de uraniumbrandstofmassa's die diep in een…

Wilde dieren beschermen met LoraWan

Wilde dieren beschermen met LoraWan (video)

In het ‘Central Tuli Game Reserve’ in Botswana worden de wilde dieren sinds kort beschermd met behulp van slimme techniek. Een Lorawan-netwerk met vijf gateway installaties en verschillende sensoren zorgt voor een …

Kijk hoe robots de productie van windturbines versnellen

Kijk hoe robots de productie van windturbines versnellen (video)

Robots kunnen de krachtige magneten die nodig zijn in windturbines in 55 seconden in de elektrische generatoren plaatsen. Een mens doet hier een uur over - en loopt daarbij het risico zijn vingers te beknellen.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

7 juni 2021, online

Vision, Robotics & Motion business event

Het online alternatief voor de vakbeurs Vision, Robotics & Motion.

29 juni 2021, online

Behoud onderhoudskennis – en ervaring in de energiesector met behulp van Mixed Reality

Hoe kunnen energiebedrijven voorkomen dat waardevolle kennis de deur uitloopt door vergrijzing en andere...

29 juni 2021

Webinar: Hoe machinegegevens te verzamelen en te gebruiken via on-site oplossingen

Gericht op het bruikbaar maken van machine- en procesdata via lokale systemen

Meer agendapunten »