EO

CWB en FalconForce streven samen naar digitale weerbaarheid

24 juli 2020 om 12:27 uur

Het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) in Eindhoven en FalconForce in Utrecht gaan samenwerken tegen cybercriminaliteit. FalconForce levert technische diensten op het gebied van digitale veiligheid voor bedrijven wereldwijd. Het CWB richt zich op alle ondernemingen in de high tech- en maakindustrie in Nederland. Ze delen bijvoorbeeld informatie en kennis waarmee bedrijven zich beter kunnen wapenen.


Een breed spectrum van partners steunt het CWB in haar streven om de digitale weerbaarheid van haar participanten te vergroten. "FalconForce deelt onze ambitie om elke dag veiliger te maken dan gisteren", zegt directeur Alexis Barron. "Ze is gespecialiseerd in veilige interactie tussen mens en machine en kan onze partners helpen om digitale indringers buiten de deur te krijgen of te houden."


Gert-Jan Bruggink van FalconForce: "FalconForce helpt organisaties hun technische security naar een hoger niveau te tillen en daarmee de weerbaarheid tegen cyberaanvallen. Daarvoor voeren we diverse hoogwaardige tests uit en bouwen defensieve capaciteiten. Wij geloven dat kennis over digitale veiligheid toegankelijk en beschikbaar moet zijn voor iedereen. Hierdoor kan men op een veilige manier deelnemen aan de digitale samenleving, waar en wanneer dan ook. Helemaal in en rondom de Brainportregio, waar veel midden- en kleinbedrijven behoren tot de leveranciersketen van diverse grote bedrijven. Wij zien het CWB als een geweldig initiatief om met elkaar een weerbare digitale samenleving te creëren. Door samen te werken, zijn wij in staat om onze kennis en expertise ook te delen met bedrijven die hun eerste stappen willen zetten tegen cyber risico's."

 

Diensten en trainingen

FalconForce heeft samen met het CWB een set aan diensten ontwikkeld om de leden te ondersteunen. Ook verzorgt het bedrijf via het CWB vakinhoudelijke webinars en trainingen. Aangesloten organisaties kunnen via het CWB contact opnemen met FalconForce.
 

Gerelateerd nieuws

Rathenau Manifest: Stel nu 10 ontwerpeisen aan de digitale samenleving van morgen

Rathenau Manifest: Stel nu 10 ontwerpeisen aan de digitale samenleving van morgen

Met de doorbraak van ‘immersieve’ technologieën, zoals augmented reality, virtual reality en spraakcomputers, gaat de digitale samenleving een nieuwe fase in. De fysieke en digitale wereld raken meer dan ooit met…

Inspectie SZW wil dat bedrijven leren van ongevallen

Inspectie SZW wil dat bedrijven leren van ongevallen

De Inspectie SZW gaat aan de slag met een nieuwe aanpak van arbeidsongevallen. Uitgangspunt is dat daarmee de veiligheid in bedrijven verbetert en herhaling van het ongeval zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Dodelijk ongeval in kalksteenfabriek: OM eist 1.5 ton euro boete

Dodelijk ongeval in kalksteenfabriek: OM eist 1,5 ton euro boete

De dienst van een werknemer van een kalksteenfabriek zat er bijna op. Vermoedelijk wilde hij nog een laatste klus afmaken. Daarbij ging hij een draaiende machine in, zonder dat de beveiliging aansloeg. Dit werd de…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Veilige Laserscanner PSENscan | Nu ook verticaal te gebruiken

De veiligheids- laserscanner PSENscan is nu ook geschikt voor het beveiligen van de gebieden die verticale toepassingen...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

2 november 2020, online

Hoppenbrouwers 'Leren & Werken event'

Event over de kansen en opleidingsmogelijkheden binnen het technische installatiebedrijf Hoppenbrouwers.

3 november 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

3, 4, 10, 11 november 2020

5 november 2020, online

EMVT Kennisdag

Toepassers en ontwikkelaars op het gebied van vermogenselektronica en elektromagnetisme delen hun kennis...

Meer agendapunten »