EO

Ixon-routers in Eplan Data Portal

09 juli 2020 om 13:38 uur

Sinds half juni zijn de componentgegevens van alle Ixon-routers opgenomen in de Eplan Data Portal. Gebruikers van het Eplan Platform kunnen nu makkelijk de gegevens van de routers en -gateways raadplegen en opnemen in hun ontwerpen. Bart van den Corput (IXON): "Veel van onze klanten gebruiken Eplan voor het ontwerpen van schakelkasten. Het toevoegen van alle producten van Ixon aan de Eplan Data Portal was daarom vanzelfsprekend.” Ixon geeft machinebouwers en system integrators toegang op afstand en biedt datadiensten aan voor industriële machines en gebouwbeheersystemen. De IXrouters, zelf ontworpen VPN-gateways, zijn specifiek voor deze toepassing geoptimaliseerd. Inmiddels zijn alle type routers en de bijbehorende accessoires toegevoegd aan de Data Portal portaal. Van den Corputart: "Van ons contact bij Eplan, accountmanager Paul Lempens, hebben we de juiste info gekregen om de producten van Ixon in de Data Portal te kunnen uploaden. We hebben zelf alle technische tekeningen gemaakt in 2D en 3D in Eplan. De EDZ-files zijn ter review aangeboden aan de Eplan ‘content quality department' en na een paar revisies is er groen licht gegeven."

 

Bijna 1 miljoen producten

In de Data Portal zijn inmiddels componentgegevens van ruim 300 fabrikanten met bijna 1 miljoen producten beschikbaar. Fabrikanten leveren deze gegevens zelf aan en kunnen deze ook heel eenvoudig up-to-date houden. Met deze apparaatgegevens kunnen gebruikers voor het ontwerpen van virtuele schakelkasten de benodigde macro's, componentgegevens en 3D-data eenvoudig selecteren en in hun CAE-ontwerpen opnemen. Hierdoor is het heel eenvoudig om automatisch verbindingen te maken tussen de apparatuur van verschillende fabrikanten.

 

www.ixon.cloud

 

Gerelateerd nieuws

Nieuw wiskundig raamwerk verklaart de verschijning van grote energiestoringen

De verschijning van grote energiestoringen verklaard

Nieuw onderzoek toont aan dat de statistische verdeling van de grootte van energiestoringen gelinkt kan worden aan de grootte van steden. Uit de analyse blijkt dat het investeren in netwerk upgrades dit soort storingen…

TNO levert optische module voor Sentinel-5-ruimtemissie

TNO levert optische module voor Sentinel-5-ruimtemissie

TNO heeft een optische module voor het Sentinel-5-instrument overgedragen aan het Duitse Airbus Defence & Space dat het satellietinstrument in elkaar gaat zetten. Sentinel-5 wordt ontwikkeld om de samenstelling van…

Wat Kickstarter voor je kan doen: 1 miljoen euro in 3 uur

Wat Kickstarter voor je kan doen: 1 miljoen euro in 3 uur

De Belgische startup The Toadi Order plaatste onlangs een grasrobot op Kickstarter. Het gevolg? In 14 minuten haalden ze hun funding-doel en in minder dan 3 uur haalden ze 1 miljoen euro aan grasrobots op.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

27 augustus 2020, Online

Printed Electronics | Diversity in Tech

De Organic and Printed Electronics Association (OE-A) en High Tech Campus Eindhoven brengen technologie...

8 september 2020, Eindhoven

Cyber Event

Gratis Cyber Event voor ondernemers in de hightech- en maakindustrie door Cyber Weerbaarheidscentrum...

Meer agendapunten »