EO

Moeilijk boekjaar 2019 voor Pilz

24 juni 2020 om 11:35 uur -

Susanne Kunschert

De Pilz-groep kijkt terug op een moeilijk boekjaar 2019: tegen de achtergrond van de zwakke wereldeconomie en een cyberaanval in de herfst behaalde het bedrijf in 2019 een omzet van 322,5 miljoen euro, een daling van 6,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Desondanks kon het bedrijf het aantal medewerkers constant houden.

"2019 was een moeilijk jaar voor Pilz. Naast de economische inzinking moesten wij ook de gevolgen van een cyberaanval medio oktober het hoofd bieden. De omzetdaling was dus onvermijdelijk. Door flexibel te handelen en stabiliteit in onze waarden en koers zullen wij deze situatie in 2020 te boven komen", zegt beherend vennoot Susanne Kunschert.

De groep noteerde voor het eerst sinds 2009 een omzetdaling. Het aantal medewerkers van de Pilz-groep is daarentegen licht gestegen met 1 procent: van 2.515 naar 2.544 op 31-12-2019. Bij de hoofdvestiging van het bedrijf in Ostfildern werkten aan het eind van het jaar 1.128 mensen (+6 medewerkers ten opzichte van het jaar ervoor).

 

Door het verder gestegen exportaandeel van 74,3% (+1,3 procentpunt) denkt Pilz dat zijn groeikansen vooral in het buitenland liggen.

 

Crisis als kans

Economische inzinking, cyberaanval en coronacrisis: het familiebedrijf maakt een moeilijke tijd door, maar kijkt optimistisch vooruit. "Wij zijn plotseling getroffen door een cyberaanval en de wederopbouw is nog niet helemaal afgerond. Deze aanval had echter ook een positieve kant: met de opgedane ervaringen en nieuwe digitale tools kunnen wij ook de coronacrisis goed het hoofd bieden. Wij zijn crisisbestendig", aldus Kunschert.

 

De flexibiliteit van Pilz komt tot uiting in de productie van herbruikbare mondkapjes voor dagelijks gebruik ter bescherming tegen een verdere verspreiding van de coronapandemie. Pilz produceert de mondkapjes sinds april voor eigen gebruik en kan ze inmiddels ook aan klanten leveren.

De dalende vraag wordt door Pilz niet alleen beantwoord met investeringsstops, kostenbesparingen en arbeidstijdverkorting bij de hoofdvestiging in Ostfildern. Het bedrijf is leverancier van bedrijven in systeemrelevante branches. Ook gebruikt het de digitaliseringsboost bijvoorbeeld in zijn serviceaanbod op het gebied van klanttrainingen.


Pilz is terughoudend in de prognose voor 2020: "De algemene economische situatie zal in 2020 ongetwijfeld niet sterk verbeteren. Veel hangt af van het feit hoe de economie zich tijdens de coronapandemie verder ontwikkelt. Ik ben er desondanks van overtuigd dat wij deze zware tijden samen zullen doorstaan."

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Pilz Nederland
Adres
Havenweg 22
Postcode, Plaats
4131 NM, Vianen
Telefoon
0347-320477
Fax
0347-320485
Website
http://www.pilz.nl
E-mail
info@pilz.nl
Meer informatie
Minisite
 

Gerelateerd nieuws

Bedrijven steeds digitaler maar investering in cybersecurity neemt niet toe

Bedrijven steeds digitaler maar investering in cybersecurity neemt niet toe

Europese organisaties maken steeds meer gebruik van digitale technologieën maar de budgetten voor cybersecurity nemen niet toe. Dit blijkt uit het Thales European Data Threat Report van 2020 waarvoor 509 Europese…

Dutch Technology Week gaat digitaal: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere DTW”

Dutch Technology Week gaat digitaal: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere DTW”

Dat er dit jaar geen fysieke Dutch Technology Week zou plaatsvinden, was al duidelijk. Maar er is wel een online-editie. Van 8 tot en met 13 juni, de oorspronkelijke data van de Dutch Technology Week, staat nu de DTW2020…

Kansen voor bedrijven in de vermogenselektronica richting 2030

Kansen voor bedrijven in de vermogenselektronica richting 2030

“Ondanks de uitdagingen waar het Nederlandse bedrijfsleven op de korte termijn mee geconfronteerd wordt, zijn de kansen in het veld van vermogenselektronica groot en talrijk.” Deze kansen en mogelijkheden zal…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »