EO

Bedrijven steeds digitaler maar investering in cybersecurity neemt niet toe

17 juni 2020 om 13:14 uur

Europese organisaties maken steeds meer gebruik van digitale technologieën maar de budgetten voor cybersecurity nemen niet toe. Dit blijkt uit het Thales European Data Threat Report van 2020 waarvoor 509 Europese executives ondervraagd zijn.


Thales deed onderzoek onder bedrijven uit de UK, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De ondervraagden gaven aan dat bijna de helft van alle gegevens van hun bedrijf in de cloud is opgeslagen (46 procent van alle gegevens), en 43 procent van die gegevens is gevoelig. Naarmate meer gevoelige gegevens worden opgeslagen in cloudomgevingen, nemen de risico's op het gebied van gegevensbeveiliging toe. Toch is de mate van gegevensversleuteling en gebruik van tokens laag. Alle ondervraagden zeggen dat ten minste een deel van hun gevoelige gegevens in de cloud niet versleuteld is. 54 procent van de gevoelige gegevens die in cloudomgevingen zijn opgeslagen, is versleuteld door encryptie en 44 procent wordt beschermd door middel van tokens. Maar geen enkele organisatie is immuun voor internetaanvallen. 48 procent van de Europese respondenten zegt ooit een aanval te hebben meegemaakt en 28 procent in het afgelopen jaar.

Complexiteit belemmert gegevensbeveiliging

Naarmate meer gegevens naar de cloud migreren, wordt de beveiliging complexer. Europese bedrijven gebruiken meerdere IaaS- en PaaS--omgevingen, evenals honderden SaaS -applicaties (IaaS - Infrastructure as a Service; PaaS - Platform as a Service; SaaS - Software as a Service). 80 procent van de Europese organisaties gebruikt meer dan één IaaS-leverancier, 81 procent heeft meer dan één PaaS leverancier, en 29 procent heeft meer dan 50 SaaS-applicaties te beheren.
De ondervraagden beschouwen complexiteit als de grootste belemmering voor de invoering van gegevensbeveiliging (40 procent). Andere belemmeringen zijn: te weinig budget, druk om impact op de bedrijfsprestaties en -processen te vermijden, te weinig personeel, te lage prioriteit.

Zorgen over quantum computing

De respondenten maken zich ook zorgen over de toekomst met quantum-computing. In feite zijn bijna alle (93 procent) respondenten bezorgd dat quantum-computing gaat leiden tot aanvallen die gevoelige data blootleggen. Bovendien verwachten zeven op de tien (69 procent) Europese organisaties dat quantum-computing cryptografische versleuteling in de komende vijf jaar gaat beïnvloeden.

Budget gegevensbeveiliging.

38 procent van de Europese organisaties zijn van plan om in het komende jaar meer geld uit te geven aan gegevensbeveiliging. Voor 42 procent blijft het budget hetzelfde en 20 procent gaat minder uitgeven.

Bekijk het rapport van Thales: https://cpl.thalesgroup.com/euro-data-threat-report
 

Gerelateerd nieuws

Nieuwe scanmethode keert objecten razendsnel binnenstebuiten

Nieuwe scanmethode keert objecten razendsnel binnenstebuiten

Live meekijken met een CT-scan in plaats van achteraf de beelden pas te analyseren. Als het aan de Leidse wiskundige Jan-Willem Buurlage ligt, is dat binnenkort realiteit. Hij ontwikkelt methodes om de algoritmes achter…

Deep drone acrobatiek

Deep drone acrobatiek (video)

Een aan de Universiteit van Zürich ontwikkeld navigatiealgoritme stelt drones in staat uitdagende acrobatische manoeuvres te leren. Autonome quadcopters kunnen met simulaties worden getraind om hun snelheid,…

Miljoenen IoT-verbindingen in gevaar door kwetsbaarheden in veelgebruikte softwarebibliotheek

Miljoenen IoT-verbindingen in gevaar door kwetsbaarheden in veelgebruikte softwarebibliotheek (video)

Het JSOF-onderzoekslaboratorium heeft een reeks kwetsbaarheden ontdekt in een veel gebruikte low-level TCP / IP-softwarebibliotheek die is ontwikkeld door Treck. Fabrikanten gebruiken deze bibliotheek om hun apparaten…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »