EO

Bedrijven steeds digitaler maar investering in cybersecurity neemt niet toe

17 juni 2020 om 13:14 uur

Europese organisaties maken steeds meer gebruik van digitale technologieën maar de budgetten voor cybersecurity nemen niet toe. Dit blijkt uit het Thales European Data Threat Report van 2020 waarvoor 509 Europese executives ondervraagd zijn.


Thales deed onderzoek onder bedrijven uit de UK, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De ondervraagden gaven aan dat bijna de helft van alle gegevens van hun bedrijf in de cloud is opgeslagen (46 procent van alle gegevens), en 43 procent van die gegevens is gevoelig. Naarmate meer gevoelige gegevens worden opgeslagen in cloudomgevingen, nemen de risico's op het gebied van gegevensbeveiliging toe. Toch is de mate van gegevensversleuteling en gebruik van tokens laag. Alle ondervraagden zeggen dat ten minste een deel van hun gevoelige gegevens in de cloud niet versleuteld is. 54 procent van de gevoelige gegevens die in cloudomgevingen zijn opgeslagen, is versleuteld door encryptie en 44 procent wordt beschermd door middel van tokens. Maar geen enkele organisatie is immuun voor internetaanvallen. 48 procent van de Europese respondenten zegt ooit een aanval te hebben meegemaakt en 28 procent in het afgelopen jaar.

Complexiteit belemmert gegevensbeveiliging

Naarmate meer gegevens naar de cloud migreren, wordt de beveiliging complexer. Europese bedrijven gebruiken meerdere IaaS- en PaaS--omgevingen, evenals honderden SaaS -applicaties (IaaS - Infrastructure as a Service; PaaS - Platform as a Service; SaaS - Software as a Service). 80 procent van de Europese organisaties gebruikt meer dan één IaaS-leverancier, 81 procent heeft meer dan één PaaS leverancier, en 29 procent heeft meer dan 50 SaaS-applicaties te beheren.
De ondervraagden beschouwen complexiteit als de grootste belemmering voor de invoering van gegevensbeveiliging (40 procent). Andere belemmeringen zijn: te weinig budget, druk om impact op de bedrijfsprestaties en -processen te vermijden, te weinig personeel, te lage prioriteit.

Zorgen over quantum computing

De respondenten maken zich ook zorgen over de toekomst met quantum-computing. In feite zijn bijna alle (93 procent) respondenten bezorgd dat quantum-computing gaat leiden tot aanvallen die gevoelige data blootleggen. Bovendien verwachten zeven op de tien (69 procent) Europese organisaties dat quantum-computing cryptografische versleuteling in de komende vijf jaar gaat beïnvloeden.

Budget gegevensbeveiliging.

38 procent van de Europese organisaties zijn van plan om in het komende jaar meer geld uit te geven aan gegevensbeveiliging. Voor 42 procent blijft het budget hetzelfde en 20 procent gaat minder uitgeven.

Bekijk het rapport van Thales: https://cpl.thalesgroup.com/euro-data-threat-report
 

Gerelateerd nieuws

TU/e :  's werelds eerste kwantum-beveiligde zelfrijdende auto is volgend jaar klaar

TU/e : 's werelds eerste kwantum-beveiligde zelfrijdende auto is volgend jaar klaar

Door de magie van de kwantumfysica te gebruiken kunnen we zogenaamde 'quantum key distributie' creëren en onze gegevens beschermen tegen kwantumhacks. De TU Eindhoven zet momenteel een uniek testplatform op om…

Dodelijk ongeval in kalksteenfabriek: OM eist 1.5 ton euro boete

Dodelijk ongeval in kalksteenfabriek: OM eist 1,5 ton euro boete

De dienst van een werknemer van een kalksteenfabriek zat er bijna op. Vermoedelijk wilde hij nog een laatste klus afmaken. Daarbij ging hij een draaiende machine in, zonder dat de beveiliging aansloeg. Dit werd de…

Hoe voorkom je een cyberaanval op je machines?

Hoe voorkom je een cyberaanval op je machines?

Cyberaanvallen speelden zich in het verleden vooral af in IT-omgevingen. De laatste tijd groeit ook het aantal dreigingen in het OT-domein (operational technology): malware en bewuste aanvallen die gericht zijn op de…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Veilige Laserscanner PSENscan | Nu ook verticaal te gebruiken

De veiligheids- laserscanner PSENscan is nu ook geschikt voor het beveiligen van de gebieden die verticale toepassingen...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

17 oktober 2020, online

Dutch Design Week

De Dutch Design Week vindt in verband met Corona geheel online plaats.

20 oktober 2020, online

NXP Connects 2020

NXP's first fully virtual training event

2 november 2020, online

Hoppenbrouwers 'Leren & Werken event'

Event over de kansen en opleidingsmogelijkheden binnen het technische installatiebedrijf Hoppenbrouwers.

Meer agendapunten »