EO

Nationale Techniekdag moet jongeren en zij-instromers enthousiasmeren

17 juni 2020 om 12:35 uur

Op 5 maart 2021 vindt de eerste editie van de Nationale Techniekdag plaats. Dit moet de grootste landelijke feestdag voor de techniekbranche worden, waar iedereen bij aan kan sluiten.


Nationale Techniekdag is opgezet door de sociale onderneming Impact Days en wordt een jaarlijks terugkerend initiatief. De bedoeling is dat techniekbedrijven door heel Nederland inspirerende activiteiten organiseren, rondleidingen en kijkjes achter de schermen. In het kader van de huidige tijdsgeest, worden er ook digitale rondleidingen en webinars gefaciliteerd op www.nationaletechniekdag.nl.

 

Op de dag kunnen jongeren binnenkijken bij de technische bedrijven in alle soorten en maten of online kennis maken met de techniek via verschillende live streams en activiteiten. Een belangrijk doel is jongeren te enthousiasmeren om op latere leeftijd te kiezen voor een beroep in de technische sector.

 

Ook voor zij - instromers en herintreders

Met het doel om de toestroom van medewerkers naar de techniekbranche te vergroten, is Nationale Techniekdag ook gericht op het enthousiasmeren van zij - instromers en herintreders. Zij kunnen straks op www.nationaletechniekdag.nl interactief kennis maken met bedrijven en zien waar bij hen in de buurt activiteiten worden georganiseerd. Op een laagdrempelige manier kunnen werkzoekenden zo in contact komen met werkgevers.


"Voor veel zij - instromers is er nog altjid een drempel om een nieuwe branche in te stappen. Is het wel iets voor mij, wil het bedrijf mij wel? Op Nationale Techniekdag kan men eerst on- of offline binnenkijken bij het bedrijf, tijdens de rondleiding een praatje maken met huidige werknemers/managers. Om zo die eerste, waardevolle stap te zetten en te zeggen; Ja, de techniekbranche is iets voor mij , zegt mede - organisator Marjorie Woudenberg , tevens oprichter van de community ‘Vrouwen in Techniek'.

 

Complimentendag

De organisatie stelt zich verder voor dat werkgevers hun medewerkers in het zonnetje zetten. Daartoe worden vlaggetjes, taarten en buttons beschikbaar gesteld.

 

Gerelateerd nieuws

Bedrijven steeds digitaler maar investering in cybersecurity neemt niet toe

Bedrijven steeds digitaler maar investering in cybersecurity neemt niet toe

Europese organisaties maken steeds meer gebruik van digitale technologieën maar de budgetten voor cybersecurity nemen niet toe. Dit blijkt uit het Thales European Data Threat Report van 2020 waarvoor 509 Europese…

Dutch Technology Week gaat digitaal: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere DTW”

Dutch Technology Week gaat digitaal: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere DTW”

Dat er dit jaar geen fysieke Dutch Technology Week zou plaatsvinden, was al duidelijk. Maar er is wel een online-editie. Van 8 tot en met 13 juni, de oorspronkelijke data van de Dutch Technology Week, staat nu de DTW2020…

Kansen voor bedrijven in de vermogenselektronica richting 2030

Kansen voor bedrijven in de vermogenselektronica richting 2030

“Ondanks de uitdagingen waar het Nederlandse bedrijfsleven op de korte termijn mee geconfronteerd wordt, zijn de kansen in het veld van vermogenselektronica groot en talrijk.” Deze kansen en mogelijkheden zal…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »