EO

Lightyear gaat zijn zonnedak vermarkten

27 mei 2020 om 11:11 uur

Lightyear heeft een overeenkomst getekend met DSM om samen het unieke zonnedak van de Lightyear-auto te gaan verkopen voor op andere elektrische voertuigen, waaronder auto's, bestelwagens en bussen.


Met een zonnedak kan een elektrische auto verder rijden voordat hij moet opladen aan een laadpaal. De integratie van een zonnedak zal naar verwachting een goede investering zijn in meerdere EV-marktsegmenten. De bedrijven starten met een aantal proefprojecten in de auto- en openbaarvervoersector.

 

Technologie ontwikkeld voor Lightyear One

De zonneceltechnologie is in eerste instantie ontwikkeld voor de elektrische auto Lightyear One, die bij lancering in 2021 een WLTP-bereik heeft van 725 km. Met vijf vierkante meter geïntegreerde zonnecellen, beschermd door dubbel gebogen en supersterk veiligheidsglas, vangt het zonnedak continu zonlicht op, of de auto nu beweegt of stilstaat. Het resultaat is dat in geoptimaliseerde voertuigen en het juiste zonneklimaat, het zonnedak genoeg energie kan leveren om gemiddeld 70-90% van de jaarlijkse kilometerstand af te leggen.

 

Integraal onderdeel van het zonnedak is de geleidende achterplaat van DSM. Deze plaat maakt dat alle aansluitingen van de zonnecellen op de achterkant van het zonnepaneel kunnen worden geplaatst, waardoor elke beschikbare centimeter aan de voorkant van de module beschikbaar is om zonlicht op te vangen. De vermindering van elektrische verliezen (cel-naar-module) levert niet alleen een toename van 3% van het vermogen op; het heeft als bijkomend voordeel dat het bijdraagt aan een meer stijlvol zonnedak met een esthetische aantrekkingskracht.

 

Pascal de Sain, Vice President DSM Advanced Solar: "Door onze samenwerking met Lightyear te intensiveren, creëren we een nieuwe markt voor 'verliesvrije' krachtige back-contacttechnologie - met het potentieel om het gezicht van schone mobiliteit te veranderen en een grote impact op klimaatverandering. We kijken ernaar uit om deze samenwerking meer dan een decennium van markt- en wetenschappelijk leiderschap in zonne-energie te brengen. Ons doel is simpel; om schone, zonne-energie voor iedereen een realiteit te maken. "

 

Martijn Lammers, Head of Strategy en medeoprichter van Lightyear: "We willen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop mensen reizen. Door de toegankelijkheid van onze zonnetechnologie op te schalen via onze samenwerking met DSM, kunnen we de massale acceptatie van elektrische voertuigen versnellen door ze op zonne-energie te laten rijden. "

 

Gerelateerd nieuws

AI begrijpt objectrelaties

AI begrijpt objectrelaties

Een nieuw machine-learningmodel stelt robots in staat om interacties tussen verschillende voorwerpen te begrijpen. Dit is handig voor industriële robots die ingewikkelde, meerstaps manipulatietaken moeten uitvoeren,…

Winnaars NWO Prijzen Exacte- en Natuurwetenschappen 2021 bekend

Zwevend transportsysteem krijgt NWO Prijs Exacte- en Natuurwetenschappen (video)

Het samenwerkingsproject ‘The National Individual floating Transport Infrastructure' (Nifti) van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen, waarbij een nieuw zwevend transportsysteem wordt…

Rathenau: 'Volop kansen om impact innovaties te vergroten'

Rathenau: 'Volop kansen om impact innovaties te vergroten'

Er liggen volop kansen om kennis en innovatie beter in te zetten voor de grote uitdagingen van de samenleving, zoals klimaatverandering, de toekomst van de gezondheidszorg of een eerlijke data-economie. Dat stelt…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 januari 2022, Amsterdam en online

The Things Conference

Conferentie over Lorawan

15 maart 2022, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

15 maart 2022, Utrecht

Technishow / Esef

Vakbeurs over smart technology

Meer agendapunten »